Balatonfenyvesen a partot alakítják át családcentrikusabbá, valamint hogy az idősebbek és a mozgáskorlátozottak is könnyebben megtudják közelíteni. Sok beruházás nyárra teljesen elkészül, a nyaralók pedig egy megújult, szép környezetben élvezhetik szabadnapjaikat.  

A strandolók helyett most munkagépektől zajos a balatonboglári platánstrand. A település összesen 400 millió forintból szépíti meg a strandot és környékét.

- Balatonboglár a gyermekes családok üdülővárosa ez már 100 éve a szlogenünk. Aki a gyerekeket szereti Balatonboglárra hozza őket. A Bécsi-Boglári Fürdő Egylet ezekkel hirdette Boglárt már 100 évvel ezelőtt. Ehhez mi szeretnénk hűek maradni, ezért is választottuk célpontul a turisztikai kínálatból a gyerekes családokat - mondta Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós.

Az új strandon buborék játszóteret, kosárlabda pályát és egy óriás csúszdát is kialakítanak.  

A hajókürt hangját a fúró váltotta fel a lellei kikötőben. Itt 3 millió forintból építik át a hajópénztárt. A megújult épületben egy nyilvános WC-t is kialakítanak, korábban ugyanis nem volt a közelben. A fejlesztések azonban ezzel nem érnek véget.

- Balatonlellén az elmúlt 10 évben komoly fejlesztések voltak az idegenforgalommal kapcsolatosan, az idei évben is egy 470 millió forintos beruházást nyertünk el pályázaton a szabadtéri színpadunknak és a művelődési háznak az átalakításával kapcsolatosan - tájékoztatott a polgármester, Kenéz István.

Fonyódon egy több mint 440 milliós beruházásból újul meg a strand és környéke. A jövőben itt egy 300 méteres homokos fövenypartot, játszóteret és egy új parkolót is kialakítanak.

Balatonfenyvesen már a második fövenystrandot építik. A turisztikai fejlesztés elsődleges célja, hogy ide vonzzák a gyermekes családokat és az idős, beteg embereket is.

- Két éve megépítettünk egy hasonló szerkezetű fövenyfürdőt, ahol a tapasztalatok azt mutatták, hogy a 3-5 %-os lejtéssel kialakított homokfürdő vonzza az idősebb embereket, illetve ezen kívül a mozgáskorlátozott személyeket, hiszen így számukra sokkal egyszerűbb a medernek a megközelítése - mondta Balatonfenyves műszaki tanácsosa, Horváth Gábor.

A legtöbb balatoni fejlesztéssel várhatóan már szezon kezdésre, vagy legkésőbb nyár közepére elkészülnek.

Címkék: kezdés, part, turizmus, szezon, balaton, kis szines