Napi mottó:

"Az aggodalom nem képes megóvni bennünket a holnapi szomorúságtól, de meg tud fosztani minket a mai nap élvezetétől."

napiderü


A dicső farkasok névnapján szép napot mindenkinek! Ja persze a Rudolfokról van szó, Az ő névnapjuk van az év 108. napján, a Gergely-naptár szerint. Egyébként a Nyesték is ma ünnepelnek. Nevük a nyest állatnév kicsinyítőképzős alakja. A kutyusoknál a Bárióké a mai nap dicsősége.


A numerológia szerint a 17-es, mint a "mágia csillaga", rendkívül spirituális szám, akit e szám reprezentál, képes korábbi kudarcaiból tanulni, felülemelkedni élete nehézségein, kilábalni belőle, megoldani problémáit.


Megcseppent a tavasz nedűje

csepp


Szőlőág sírdogál: a metszést követően csonka lett. A tragédia egyben vígjáték, a tavaszi megújulást hirdeti. 20 fok alá nem megy ma a hőmérséklet. Élvezzék a jó időt!

rózsa

Napsoroló!

A Kaposvári Mezőgazdasági Főiskola megszervezője, majd főigazgatója,Guba Sándor 1927-ben ezen a napon látta meg a napvilágot.

Az egyetlen negatív hír mára: ami azért beírta magát a mai nap történetébe. Kaposváron 1912-ben ezen a napon a mai Városligetben, az egykori Sétatéren leégett az aréna, vagyis a nyári színkör. A fából készült épület, amelyet „arénának” is neveztek, 1888 óta adott otthont a városba látogató színtársulatoknak.

Ha azt mondom megszületett Molnár Dánielné, sokan legyintenek. De ha Ilcsi néni kozmetikus, üzletasszony, az Ilcsi féle kozmetikai szerek megalkotóját említem. Na ugye, az más.

139 éve bevezették az egységes (méter, kilogramm, liter) mértékrendszert.

1998-ban látta meg a napvilágot Linda McCartney amerikai fényképész, aktivista, zenész, Paul McCartney felesége.



76 éve megszületett Daffy Duck /Dodó kacsa/ rajzfilmszereplő.

64 éve pedig Kaposváron világra jött Forró Tamás újságíró, műsorvezető, szerkesztő.

Ami az elmúlt órák érdekessége!

india

Egy olyan közhangulatban, ahol reggelente az újságokban  csupa negatív hírt olvashatunk, az indiai faluéhoz hasonló jó hírek dobhatják fel napjainkat.

Minden lánygyermek születésekor 111 fát ültetnek egy környezetbarát indiai faluban. A településnek egyébként saját himnusza és weboldala is van.

S lesz, aki ezután a  nap után nagylábon él majd. A venezuelai Caracasban élő 17 éves Jeison Rodríguez biztosan. A világ legnagyobb lábú fiúnak ugyanis – egy betegség miatt - 10 éve nem volt a lábán cipő. Az észak-rajna vesztfáliai Georg Wessels most 66-os félcipőket, szandálokat és munkacipőket készített neki.

alligátor

A győriek pedig eztán jó lesz, ha figyelnek. A csatornákból ugyanis hatalmas alligátor teknősök jöhetnek elő. Egy csatornatisztító búvár találkozott eggyel. Ez az egyik legagresszívabb teknősfaj, mindenre ugrik, ami mozog.

Top story!
A tegnapi legtöbb oldallátogatót a kapos.hu-n a  kaposvári táncoslánnyal is büszkélkedő fergetes látványtáncos cikkünk generálta. A Britain’s Got Talent mindenkit szíven talált.

Nézzék meg, ha még nem látták!



Programok!

Budapesten április 17-től 21-ig tart a Budapest Folk Fest, az év folk és világzenei fesztiválja.


Terraferma. „Megbetegíti a sziget maradi és változatlan életmódja, próbál elmenekülni a rossz emlékektől és igyekszik fiát, Filippot  a nagyvárosi életforma felé terelni.” Ki és miért, megtudhatják április 17-én, 19.00 órától a kaposvári Szivárvány Filmklubban. „A tenger törvényei” című filmből.

Szeretettel lássunk rá ma másra is!

horoszkóp


A mai nap a különbözőségek elfogadásának ideje. Bármilyen nézeteket is hiszünk magunkénak, most érdemes szeretettel rálátni a másik oldalra, a másik emberre is.

A szerelemben csodás, új jövőkép tárulhat elénk, ennek érdekében azonban érezhetően tennünk is kell, mégpedig belső küzdelmek, újítások által.
Ezen az éjszakán nem biztos, hogy sokat tudunk aludni, de ne is bánjuk! Csodás új ötletek születhetnek, ideje jön, hogy kitörjünk a régi keretek, korlátok közül és új dologba kezdjünk!

 

És a végére egy kis derű! Hogy szép napjuk legyen!


A filmkedvelőknek és állatbarátoknak!

cica

 

A pároknak! Hogy sokáig kitartsanak!

vicces

Címkék: napsoroló, április 18, derü, napi, derű, kis szines