Nézze meg a videót!

 

 

A célforgalmat engedik itt, csakis a személyautók közlekedhetnek az utcában. A veszélybe került családokat bérlakásba költöztették. Somogyban a Kaposon még mindig harmadfokú a készültség, a Rinyán már apadás tapasztalható.

- Bár jelenleg is tiltjuk az átmentő teherforgalmat a Nyugat-ivánfa utcában, most még szigorúbb ellenőrzést rendeltem el. Rendőrök és a közterület-felügyelők ellenőrzik majd, hogy betartja-e a szabályokat a közlekedők – jelentette be a bejárás után tartott helyszíni sajtótájékoztatón Kaposvár polgármestere. Szita Károly elmondta: az esőzések végéig az átmenő személyautó-forgalomra is kiterjesztik a tiltást. Az ott élők természetesen bármelyik irányból behajthatnak az utcába.

A katasztrófavédelmisek vasárnap kapták az első jelzéseket arról, hogy megindult a löszfal. Azóta négyszer vonultak a helyszínre – számolt be az intézkedésekről Gulyás László. Az alezredes elmondta: a magaspartot statikus is megvizsgálta, aki két házat jelölt meg veszélyesnek. A bent lakó családokat önkormányzati bérlakásokban helyezte el a város. A keddi újabb közös helyszíni szemlén a pécsi bányakapitányság geológusa megállapította, hogy további intézkedésekre jelenleg nincs szükség.

A város és a katasztrófavédelem ennek ellenére továbbra is folyamatos készenlétben van az ott lakók biztonsága érdekében.


Exluzív légifelvételek! - Nem fért a Kapos folyó a "bőrébe"

Nézze meg a vidóeót!

A hóolvadás és a folyamatos esőzés miatt az amúgy békés Kapos folyó imitt amott nem fér a bőrébe (medrébe). Egy rövid, száraz és csendes időjárási periódus engedélyezett egy röpke szárnyalást a rakoncátlan folyó felett. Íme:-)

Címkék: keletivánfa, biztonságban, anyugat, ivánfa, utca lakói, kis szines