Az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyére, köztük Somogyra elsőfokú riasztást a csapadékos időjárás miatt. Megyénkben 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Éjszaka és délelőtt elsősorban délen, délkeleten szakadozhat fel a felhőzet, egyébként erősen felhős vagy borult idő ígérkezik. Sokfelé számíthatunk ismétlődő esőre, északnyugaton azonban havas eső, hó is valószínű. Összességében ismét jelentős mennyiségű csapadék várható. A Dunától keletre szórványosan zivatar is kialakulhat. Napközben a Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délnyugati szél megerősödik, sőt nyugaton viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 15, másutt 12 és 20 fok között várható, északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb. Napközben a Dunántúl északi felén már csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzéséből.

Hétfőre kicsit javul a helyzet. Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Reggelig még délen és keleten lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben mindenütt megszűnik a csapadék. Megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Kedden azonban visszatér az eső. Erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés eleinte északkeleten lehet. Dél, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, legkésőbb - csak az esti órákban - a Tiszántúl északi részén ered el az eső. A nyugati határvidéken havas eső, hó is lehet. Ismét jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. A keleti, északkeleti szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 3, keleten 12 fok közelében várható.

Címkék: felhő, eső, megye, somogy, csapadék, kis szines