Kaposváron és környékén csütörtökön északon, északkeleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban a Dunántúlon erősen fagyhat, helyenként párássá válhat a levegő. Délen, délkeleten már érezhető lesz az enyhülés.

Pénteken egy csapadékzóna hatására esőre, záporra kell számítani, az Északi-középhegységben kezdetben hó, havas eső, ónos eső is eshet. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Hajnalban északon, északkeleten még fagyni fog, napközben 2-10°C várható, délen lesz a melegebb.

Szombaton is marad a változékony idő, több helyen kialakulhat eső, zápor - főként késő délutántól -, de már több helyen eléri a hőmérséklet a 10 fokot.

A húsvéti ünnepek alatt marad a változékonyság, főként vasárnap sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, de enyhe időben lesz részünk, délkeleten, keleten 15 fok fölötti hőmérséklettel. Hétfőre megerősödő széllel kísért hidegfront érkezhet.

Szerdán már 15 fokot mérhetünk napközben. A hőmérséklet hasonlóan alakul akövetkező napokban, azonban borongós, esős idő lesz kilátásban.


Forrás: MTI, idokep.hu

Címkék: lesz, borongós, csapadékos, idő, tavasz, kis szines