A játék lezárult!

A helyes válaszok némelyikéhez segítséget a cég honlapján is talál.

Tippek az egészséges étkezéssel kapcsolatban és néhány konyhai praktika: Egészséges sertéshús ételek nap mint nap!

A válaszokat a jatek(kukac)kapos.hu email címre várjuk. Ahogy eddig, most is csak a névvel és címmel ellátott megfejtéseket fogadjuk el.

A nyerteseket e-mailben értesítjük arról, hol és hogyan vehetik át nyereményüket!

Alább a már lefutott kérdések, helyes megfejtések és a nyertesek:

6. Mikor kell átállítani az órát?

a, pénteken
b, vasárnap
c, hétfőn

Nyertesek: Csapó János, Kaposvár; Horváth Lívia, Lábod; Miseta Istvánné, Kaposvár

5. Hány méteres hónyulat készítettek Szőlőskislakon?

a, 1
b, 2
c, 3

Nyertesek: Csoszóné Bors Diána, Kaposvár; Herr Márta, Kaposvár; Sebők Milán, Kaposvár

4. A sertéssonkán kívül milyen húsféleséget fogyasztunk szívesen és gyakorta húsvétkor?

a, bárány

b, harcsa

c, szarvas

Nyertesek: Borteleki Gábor, Kaposvár; Jüngling Krisztán, Kaposvár és Kiss Anett, Kaposvár

3. Mi a másik neve a disznóvágásokon használatos bontóasztalnak? Hogyan hívják még?

a, vastok

b, hastok

c, laptok

Nyertesek: Jutai Marianna, Magyaregres és Majorné Bódis Ildikó, Kaposvár - Gratulálunk!

2. Milyen ágat szokás szentelni Virágvasárnap?

a, fenyő

b, barka

c, tölgyfa

Nyertesek: Vadas Viktória, Kaposvár és Csarni Attila, Juta - Gratulálunk!

1. Jellemzően mivel tartósítják a hagyományosan készített sonkát a paraszti világban?

a, babérlevéllel

b, tartósítószerekkel

c, sóval

Nyertesek: Fügedi Anna, Kaposszerdahely és Czvick Csabáné, Kaposvár - Gratulálunk!

Címkék: sonka, Kométa, nyeremény, játék, húsvét, kis szines