A játék lezárult!
A helyes válaszok némelyikéhez segítséget a cég honlapján is talál.
Tippek az egészséges étkezéssel kapcsolatban és néhány konyhai praktika: Egészséges sertéshús ételek nap mint nap!
A válaszokat a jatek(kukac)kapos.hu email címre várjuk. Ahogy eddig, most is csak a névvel és címmel ellátott megfejtéseket fogadjuk el.
A nyerteseket e-mailben értesítjük arról, hol és hogyan vehetik át nyereményüket!
Alább a már lefutott kérdések, helyes megfejtések és a nyertesek:
6. Mikor kell átállítani az órát?
a, pénteken
b, vasárnap
c, hétfőn
Nyertesek: Csapó János, Kaposvár; Horváth Lívia, Lábod; Miseta Istvánné, Kaposvár
5. Hány méteres hónyulat készítettek Szőlőskislakon?
a, 1
b, 2
c, 3
Nyertesek: Csoszóné Bors Diána, Kaposvár; Herr Márta, Kaposvár; Sebők Milán, Kaposvár
4. A sertéssonkán kívül milyen húsféleséget fogyasztunk szívesen és gyakorta húsvétkor?
a, bárány
b, harcsa
c, szarvas
Nyertesek: Borteleki Gábor, Kaposvár; Jüngling Krisztán, Kaposvár és Kiss Anett, Kaposvár
3. Mi a másik neve a disznóvágásokon használatos bontóasztalnak? Hogyan hívják még?
a, vastok
b, hastok
c, laptok
Nyertesek: Jutai Marianna, Magyaregres és Majorné Bódis Ildikó, Kaposvár - Gratulálunk!
2. Milyen ágat szokás szentelni Virágvasárnap?
a, fenyő
b, barka
c, tölgyfa
Nyertesek: Vadas Viktória, Kaposvár és Csarni Attila, Juta - Gratulálunk!
1. Jellemzően mivel tartósítják a hagyományosan készített sonkát a paraszti világban?
a, babérlevéllel
b, tartósítószerekkel
c, sóval
Nyertesek: Fügedi Anna, Kaposszerdahely és Czvick Csabáné, Kaposvár - Gratulálunk!