A halál elől mentette meg a kutyákat a kaposvári Philip Egyesület. A bejelentés szerint két kutyát láncraverve, egy kennelben éheztetnek Szilvásszentmártonban A tulajdonos két hónapja költözött be Kaposvárra. Kissé kalandosan indult az állatvédők mentőakciója. Az aljegyzővel egyeztettek, hogy indulnak menteni. Féltek, hogy késve érnek.

Az aljegyző megtalálta az anyóst, akire a kutyák gondozását bízták.

kutya


- A bejelentő miért nem foglalkozik a saját dolgával - kérdezte az egyik szomszéd. - Maga látta, hogy vannak tartva a kutyák? - kérdezték a hangoskodót az állatvédők. - Persze, hiszen a szomszédban lakom - tette hozzá a szidalmazó. Az állatvédők lecsendesítették, mondván, szégyen, hogy elnézte, hogyan szenvedek a kutyusok. Erre elhallgatott.

Átadták a kutyákat az állatvédőknek. Kiderült: az egyik komoly májbeteg, de nem volt pénzük kezeltetni.

kutya


- Higyje el, mi mindent megtettünk, hogy gazdát találjunk nekik, a héten el lettek volna altatva - állítja a tulajdonos.

A kutyák étel, és ital nélkül kennelekbe zárva, brutális körülmények között éltek - állítják az állatvédők. A medencecsontjuk is kilátszott. Leglább két hónapja nem kaptak enni, bűz, és ürülék mindenütt.

kutya

A Dunai utcai rendelőbe Dr. Turgyán Ágnes doktornőhöz vitték őket, aki megállapította, hogy kórosan soványak, és még lázasak is.

- A haláltól mentettük meg őket - az utolsó pillanatban  - mondja Szántó Ildikó, a Philip Természet-és Állatvédő Egyesület elnöke.

kutya


A kutyáknak most már nincs lázuk, és csak, ma négyszer ettek. Az állatvédők feljelentést tesznek a rendőrségen. Ha bebizonyosodik az állatkínzás ténye, még akár börtön is várhat az állatkínzókra.

állat

állat

Címkék: embertelen, fotókkal, körülmények, között, állatkínzás, tulajdonos, kis szines