Nézze meg a videót!

 

 

Másodfokú jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogyra a viharos szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Nézze meg a részletes előrejelzést!

Csütörtökön markáns fordulat következik: a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé várható eső; majd a viharossá, néhol orkán (110-120km/h) erejűvé fokozódó északi széllel bezúduló hideg levegő hatására egyre többfelé alakulhat ki havazás.

Fotó: Facebook/Köpönyeg.hu

Délutántól a Nyugat-Dunántúlon és a Bakonyban hófúvások is kialakulhatnak. Napközben semmit sem emelkedik majd a hőmérséklet: nyugaton 0, keleten még 9 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete, majd estétől erős lehűlés várható.

Pénteken, nemzeti ünnepünkön továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg a nap első felében számíthatunk további hóesésre, hózáporokra. Marad az erősen viharos szél. Keleten lehűl a levegő, télies napunk lesz, délután is csak 0 fok körüli értékekkel.

Szombaton és vasárnap reggel néhol -15, -10 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála. Napközben már változóan felhős lesz az ég, és számottevő csapadék sem alakul ki. A folytatás a tavasz visszatértét ígéri.

Címkék: zord, idő, kis szines, vihar, szél,