A szombat este megrendezett kerekesszékes szépségversenyt Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelő államtitkár, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Ezután Pataki Zita, az RTL Klub műsorvezetője köszöntötte a vendégeket - tájékoztatták a szervezők a KaposPontot.

A szépségversenyen a döntős hölgyek három felvonulással mutatkoztak be a színpadon Nemes Nóra koreográfiájával, valamint bemutatták a versenyzők bemutatkozó filmjeit, amelyben meséltek jelentkezésük okairól, és a felkészítési időszakról. A rendezvényen idén is volt sztár fellépő, Radics Gigi szórakoztatta a közönséget dalaival, közöttük az „Úgy fáj” című slágerlista vezető dallal. A rendezvényen a Nem Adom Fel Alapítvány képviseletében Papp Szabolcs elmondta, alapítványuk a „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen” értékrend mentén jött létre, és változatos, és egyre bővülő programjaikkal ugyanazt a központi üzenetet igyekeznek alátámasztani: bármilyen háttérből is jövünk, mindannyian elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy másoknak segítsünk, amire remek példa a Miss Colours Hungary szépségverseny is.

A három kör végén kihirdették a győzteseket. A legsportosabb hölgynek járó díjat Ferenczi Tünde kapta. A harmadik helyezett, azaz második udvarhölgy Almási Nikolett lett, a második helyezett, azaz első udvarhölgy Váczi Anita, a győztes pedig a húszéves Vasas Vanda, aki a közönségdíjat is elnyerte. A zsűriben szerepelt Varga Katalin, a Miss Colours Hungary 2012 győztese, Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, Orosz Barbara, műsorvezető, Kucsera Zsolt mesterfodrász, és Szabó Géza, a rendezvénynek helyet adó Larus Rendezvényközpont tulajdonosa.

Kazány Tibor főszervező, a Colours Rehab Kft. ügyvezetője elmondta a közönségnek, hogy idén is fontosnak tartotta bemutatni, hogy a kerekesszékes emberek is élhetnek teljes életet, hiszen ezeket a határokat át lehet lépni a szó szoros értelmében. Megtudhattuk, hogy a szépségverseny kapcsán egyre több döntéshozóhoz jut el az akadálymentesítés ügye, valamint kiemelkedő eredmény, hogy a tavalyi győztes, Varga Katalin az első kerekesszékes modell, aki egy nemzetközi divatlap borítóján szerepelt Európában. „Számos további eredményt sorolhatnék, mint a szakmai szervezetek felkérései, az emberek pozitív visszajelzései, de a lényeg, hogy a Miss Colours Hungary szépségverseny hatására úgy gondoljuk, elindult a szemléletváltás a mozgáskorlátozottakkal kapcsolatban azáltal, hogy bemutattuk, a szépség sokszínű, és bármilyen akadályt át lehet lépni” – összegezte a rendezvényt Kazány Tibor.

A főszervező megköszönte továbbá a partnereknek, támogatóknak a segítséget, valamint minden résztvevőnek, akik jegyet váltottak az eseményre, hiszen a bevételt a szervezők felajánlották a Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének, amelyet képviselőjük, Makk Ádám vett át.

Vasas Vanda egy éven keresztül viseli majd a koronát, és nagykövetként segíti az akadálymentesítés ügyét.




Címkék: akadálymentesítés, kerekesszék, korona, közönség, szépségverseny, díj, kis szines