A 3Doodler nevű toll alakú szerkezet egy kickstarter projekt terméke, és szinte nem is hisz az ember a szemének, amikor megnézi a kapcsolódó videót!



A hálózati feszültséggel üzemeltetett készülék belsejében ABS műanyag van (ezt használják általában a 3D-s nyomtatókban is), ezt az anyagot melegíti fel cseppfolyósra egy fűtőszál, majd löki ki a toll belsejéből, hogy azután a levegőre érve, no meg egy kis ventilátor hűtőhatására megszilárduljon. Ahogy rajzolnak a tollal, úgy alakulnak ki a különféle alakzatok, mintha csak úgy a semmiből jelentek volna meg.

toll

A tollat jegyző WobbleWorks a közösségi finanszírozás keretén belül 30 ezer dollárt szeretett volna összegyűjteni találmányához, és hogy a netes közönség mennyire értékelte a különleges ötletet, azt jól jellemzi, hogy ez a pénz mindössze néhány óra alatt össze is jött. Így azután már bátram ígérik, hogy a toll alakú nyomtató még ebben az évben piacra kerülhet, 75 dollár körüli áron.

És hogy azután majd miket varázsolnak elő a „semmiből” a tollal, annak valóban csak a fantázia szabhat határt, hiszen készíthetők dísztárgyak, ékszerek, ajándékok. Sőt a gyártócég tervei között egy olyan változat is szerepel, amellyel műanyag helyett cukrot olvasztanának meg, így ehető tárgyakat, figurákat lehetne felrajzolni a levegőbe.

Forrás: hvg.hu

Címkék: kel, életre, toll, semmiből, kis szines