A KVG szombat délelőtt a tömegközlekedési útvonalakat és a meredek utcákat sózza alá. Folyamatosan dolgoznak a járdákon és a gyalogos átkelőhelyeken is.

Az autóbusz közlekedés a városban zavartalan, minden járat menetrend szerint, késés nélkül közlekedik.

Időközben Kaposvár polgármestere soron kívüli járőrözést rendelt el a havazás és a hideg idő miatt.

Szita Károly mindenkitől fokozott figyelmet kért és rendkívüli járőrözést rendelt el a közterület-felügyeletnél. A felügyelők folyamatosan járják majd az utcákat. Azt is ellenőrzik, hogy mindenhol lehet-e közlekedni, a lakókat pedig megkérik, hogy a saját ingatlanjuk előtt lapátolják el a havat.
A polgármester arra kér minden kaposvárit, hogy figyeljen a környezetében élőkre, szomszédaikra,főként a családi házas, zártkertes részeken egyedül élő idősekre!

Tegnap a legnagyobb hóesés közepette így tudosítottunk a somogyi megyeszékhelyről:

Még járnak a kaposvári buszok, de néhány helyen elakadhatnak. S, míg a somogyi utak takarítását a hóátfúvások, addig a városi utakét, az aláfagyott ónos eső nehezíti.

A KVG néhány perccel ezelőtti tájékoztatása szerint, a vállalalt továbbra is teljes kapacitással dolgozik Kaposvár útjain, az aláfagyott ónos eső azonban jelentősen nehezíti a munkát. A fő- és tömegközlekedési útvonalak után, késő délelőtt a másod- és harmadrendű útvonalak, valamint a lakótelepek tisztítását is megkezdték. Ezt folytatják délután is.

Az autóbuszok néhány perces késéssel közlekednek, kritikus pont a 15-ös járat Lonkahegyi megállója, valamint a  4-es autóbusz Táncsi Mihály utcai emelkedője. Egyelőre  oda is eljutnak a járatok, a folyamatos havazás miatt  azonban később ez bizonytalanná válhat.

Pénteken az is előfordult, hogy a hófúvás miatt több órára, egy kaposvári busz egy csomópontban rekedt:



Címkék: csúszik, járőr, járda, busz, polgármester, , Kaposvár, kis szines