19.23

Éjszaka is folyamatosan dolgoznak a KVG gépei és munkásai a város útjain. A tömegközlekedési és a meredek útvonalak sózása után megkezdték a járdák és a buszmegállók tisztítását. Az esti órákban 7 úttisztító járja a várost, a havazás erősödésével azonban szükség esetén újabb gépeket is munkába állítanak. 24 órás ügyeletben, egész éjszaka dolgozik a társaság.

Az autóbuszok mindenhová késés nélkül eljutnak.

19.00

A Magyar Közút csaknem 300 munkagépe dolgozik a havazásban érintett területeken. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának összesítése alapján a Dunántúl teljes területén, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében is havazik, Lenti és Szentendre környékén pedig intenzíven esik a hó. A társaság a késő délutáni órákban közel 300 munkagéppel dolgozik az utak hóeltakarításán és síkosságmentesítésén.

A főutak burkolata a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatos munkavégzése ellenére a reggel óta tartó havazás miatt a Dunántúl középső és déli területein hókásás, latyakos, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében havas. A mellékutakon az egész Dunántúlon havas a burkolat, a Nyírségben pedig letaposott havas. Az ország többi területén a kiszórt só hatására nedves az utak burkolata.

Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, a Dunántúlon néhány helyen párás a levegő így ezeken a területeken csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen csaknem 300 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is az utak síkosságmenesítésén és a hóeltakarításán. Ugyanakkor a télies útviszonyokra való tekintettel a társaság arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

18.30

Átlagosan 6-8 centiméteres hó esett Somogyban. A megye néhány terültén már csak szállingózik. Kisebb koccanásos balestek voltak csak. Az utak Somogyban sónedvesek.

17.45

Nézze meg a videót!

 

 

17.30

Olvasónk fotója!

Köszönjük! Fotóikat az info.kapospont(kukac)gmail.com e-mail címre várjuk!

hó

hó

hó

Fotók: Kacs Dávid

17.00


A KVG gépei és dolgozói  vasárnap délelőtt 10 órától folyamatosan dolgoznak az utakon. Kora délutántól teljes kapacitással, 24 órás ügyeletben  járják a várost. Elsőként a tömegközlekedési útvonalakat és a meredeket utakat sózták alá.Éjszaka is folyamatosan dolgoznak, hogy a reggeli közlekedés zavartalan legyen.  Az autóbuszok  jelenleg menetrend szerint közlekednek, mindenhová késés nélkül eljutnak.

14.40

A Magyar Közút Zrt. összesen 27 gépe volt kint egyszerre a somogyi közutakon. Munkagépeik már a havazás előtt végeztek megelőző jelleggel sószórást, hogy megakadályozzuk a hó burkolatra történő lefagyását, reggel óta pedig folyamatosan végzik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat is, így minden út jól járható, a főutak sónedvesek, fennakadásokat nem jeleztek útellenőreik. Az üemmérnökség munkatársai már november 10-e óta 12 órás váltott műszakokban dolgoznak, jelenleg II. fokú téli tisztántartási fokozat van érvényben.

Folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, műholdképeket, webkamerák képét, illetve útmeteorológia állomásaik adatait, amennyiben szükségessé válik, a legmagasabb III. fokú téli tisztántartási fokozatot is bevezetik - áll a Magyar Közút közleményében.

14:09

Somogy útjai járhatók, sónedvesek. A legtöbb hó, 3-4 centiméteres hó Kaposvár, és Nagyatád térségében esett.

14.00

Olvasónk fotója!

Köszönjük! Fotóikat az info.kapospont(kukac)gmail.com e-mail címre várjuk!


Havas lett a hóvirág a Búzavirág u.31. sz ház előtt!

hóvirág

hóvirág

/Fotó: Vuncs István/

13.00

A Kapos Volán járatai mindenhol elérik úticéljukat a megyében. Fennakadásról egyelőre nem érkezett bejelentés.

12.00

Már havazik az egész megyében. Szántód térségében csak hószállingózásról számolt be a KaposPontnak a megyei közútkezelő. Több mint 20 géppel vannak kint a somogyi utakon, és sóznak. Fennakadás nincs a megyében.

10.00
Kaposváron, Nagyatádon vasárnap délelőttől szállingózik a hó. A Balaton térségében, és a megye többi részére csak délután számítanak csapadékra. A Közút megyei igazgatósága vasárnap délelőtt Kaposváron elindította gépeit. Alásózzák az utakat.

A koponyeg.hu információi szerint Kaposváron és környékén -1, -6 fok között alakul ma a hőmérséklet.

hó

Vasárnap fokozatosan beborul az ég, és délnyugat felől egyre többfelé kezdődik havazás, mely estétől délen, délkeleten havas esőbe, fagyott esőbe, ónos esőbe válthat. Estétől rendkívül síkos útszakaszokra készüljünk! Még egész nap fagyni fog.

Hétfő reggel tovább romlanak a közlekedés feltételei, hiszen északnyugaton kiterjedt és jelentős havazás (néhol 20 cm-es hó), máshol vegyes halmazállapotú csapadék, köztük ónos eső teheti csúszóssá az utakat. A délkeleti szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, északnyugaton néhol hófúvások alakulhatnak ki. Napközben délen, délkeleten már eső várható. A csúcshőmérséklet északnyugaton -1, délkeleten +3 fok körül alakulhat.

Kedden és szerdán is maradhat a borongós idő, nagyjából a Szentgotthárd-Salgótarján vonaltól északnyugatra ismétlődő, kiadós havazás, a vonaltól délkeletre inkább havas eső, eső valószínű.

Csütörtökre átmenetileg csökken a felhőzet, és lehűl a levegő. Pénteken azonban újabb ciklon okozhat sokfelé havazást. Országos havazás sem kizárt. Szombaton viharos szél, hófúvások, további gyengülő hóesés valószínű.

A legfrissebb előrejelzések szerint hétfőtől akár szombatig többnapos jelentős csapadék van kilátásban.

Halmazállapotát tekintve északnyugaton, nyugaton végig havazásra kell készülni, így ott szombatig akár 30-40, sőt még az is elképzelhető, hogy ennél is több centiméter vastag friss hóréteg is kialakulhat.

Máshol a kezdeti havazást követően hétfő délután, kedden és még szerdán is vegyes halmazállapotú csapadék – középső tájainkon hó, havas eső, ónos eső, eső egyaránt, keleten és délen inkább havas eső, eső – lehet meghatározó, majd csütörtöktől egyre inkább havazás válthatja fel ezeken a területeken is az addigi folyékony halmazállapotú csapadékot, így a hét végére megvan az esély arra, hogy az egész ország fehérbe öltözzön.

Részletek itt!

Forrás: met.hu, koponyeg.hu

Címkék: is eshet, 10 vcentiméteres hó, akár, havazik, Somogyban, kis szines