A szervezők szerint a játékos alkalmak azért is fontosak, mert a gyerekek személyiségfejlődése szempontjából az első három év meghatározó.

Szinte alig férnek el az anyukák hétfőnként a gyermekkönyvtár nagytermében. Rendszeresen több mint félszázan csatlakoznak a programhoz. Köztük egy apuka is, aki egyetlen alkalmat sem hagyna ki Palkó fiával.

- Itt viszont látjuk, hogy hogyan kell mondókázni a gyereknek és amit itt megtanulunk azt mondjuk a pelenkázón, meg az ágyon, meg amikor rossz kedve van, vagy amikor azt akarjuk, hogy ne másszon fel a szekrény tetejére, akkor elkezdünk vele mondókázni - mondta Edelényi Zsolt.

A foglalkozásokat nemcsak a gyerekek, a szülők is élvezik.

- A lehetőségekhez képest mindig itt vagyunk. Nagyon szeretjük a klubot. Azt látom, hogy a Bálint nagyon fejlődik tőle mert a mondókákat mondja, az énekeket próbálja énekelni - mondta Rákosfalvy Rita.

A mondókákon kívül a mesékkel a bábokkal is megismerkedhetnek a gyerekek. A szervezők szerint ebben az életkorban ez elengedhetetlen.

- Azt szoktam mondani, hogy minden az első 3 évben dől el a gyermek agyában. Tehát ekkor épülnek ki olyan agyi kapcsolatok ami később meghatározza, hogy később mivé válik a gyerek - mondta a Baba- Mama- Papa Klub foglalkoztatási vezetője, Béres Erika.

A foglalkozásokat továbbra is támogatja az önkormányzat, így hétfő délelőttönként ingyen játszhatnak és tanulhatnak a családok.

Címkék: papa, mama, klub, ingyen, baba, önkormányzat, kis szines