Steve Aoki, a japán felmenőkkel rendelkező kaliforniai electro house dj és producer a Balaton Sound nagyszínpadán fog játszani, ő lesz az idei fesztivál egyik fő fellépője. Aoki remixerként is népszerű: 2010-es első mix-gyűjteményén többek között a Justice egyik számát is átdolgozta.

A francia elektronikus zenei duó, a Justice (Gaspard Augé és Xavier de Rosnay), az Ed Bangers kiadó első számú sztárja szintén fellép az idei Balaton Soundon.

Szintén játszik Zamárdiban a rendkívül népszerű olasz electro house és dance-punk projekt, a Bloody Beetroots, vagyis a Bob Cornelius Rifo által vezetett formáció. A színpadra maszkban lépő Rifo és társai eddig egy stúdióalbumot készítettek, a Romboramát, és tavaly a Szigeten már bemutatták műsorukat.

Először lép fel a Balatonon a bizarr svéd electro house duó, a Dada Life, vagyis Olle Corneer és Stefan Engblom. Jön Hardwell, azaz Robbert van de Corput, a 24. születésnapját éppen a zamárdi fellépésének bejelentése napján, hétfőn ünneplő holland progresszív electro house dj és producer is. Hardwell bejátszotta magát a DJ Mag szaklap világ legjobb dj-it rangsoroló listája élmezőnyébe, a legjobb tíz közé.

Játszani fog Zamárdiban a kreativitásáról, egyedi hangvételéről és formabontó munkáiról ismert Amon Tobin legújabb, nagyszabású elektronikus zenei víziója: a Two Fingers erőteljesen kötődik a hip-hop világához, de a grime és a dubstep stílussal is kapcsolatban áll. Ugyancsak a 2013-as Soundon vendégszerepel Brodinski, az egyik legígéretesebb francia dj és producer, akinek szettjei elsősorban basszusközpontú house-ra és technóra épülnek, de a minimal műfajokra is nyitott.

Dixon (Steffen Berkhahn), a berlini elektronikus zenei színtér képviselője egyedi látásmódú dj és producer, az Innervisions kiadó alapítója és vezére, ő is a Balaton Sound először bejelentett fellépői között szerepel. A német előadó lebegő atmoszférájú deephouse, illetve funky house anyagairól ismert.

A Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok mezőnyében bekerült a Festival Awards Europe címre jelölt tíz fesztivál közé; a verseny eredményhirdetése szerdán lesz a hollandiai Groningenben. A Festival Awards Europe-on a Sziget a nagyfesztivál kategória díjának egyik várományosa; a Hajógyári-sziget rendezvénye egy évvel ezelőtt már elnyerte ezt a címet.

Címkék: sound, fesztivál, somogy, nyár, balaton, kis szines