Az évek óta sikeres, magyar gasztronómiát népszerűsítő akció idén eltér a néphagyománytól, és nem a hamvazószerdát követő csütörtökön tartják meg, hanem a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve 2013. január 31-ére hozzák előre az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon az eddig megszokottakhoz híven a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak. A Magyar Turizmus Zrt. azért döntött a dátummódosítás mellett, mert a hagyományhoz kötődő időpont éppen az étterembe járás szempontjából szintén népszerű Valentin (Bálint) napra esik.

A szervezők a rendezvény hivatalos honlapján, a TorkosCsutortok.hu oldalon január második hetétől kezdve lehet nyomon követni, hogy mely éttermekben, milyen időpontokban van még szabad hely. Január 14-től pedig lehetőség nyílik az online asztalfoglalásra is. Az így feladott foglalásokat legkésőbb 2 napon belül igazolják vissza. Annak feladásáról és visszaigazolásáról is e-mailben tájékoztatják a megrendelőt. A szolgáltatás pedig természetesen szolgáltatás ingyenes.

Tavaly február 23-án 29 somogyi, ezen belül pedig 7 kaposvári étterem csatlakozott a Torkos Csütörtök akcióhoz. Azoknak, akik idén is részt szeretnének venni a torkoskodásban, érdemes mielőbb asztalt foglalni a kiszemelt vendéglátóhelyekre, mivel nagyon hamar elkelnek az üres asztalok.

Címkék: torkos, csütörtök, valentin, január, február, somogy, kis szines