A menhelyen egyre több a négylábú. A 14 kenelben már több mint 80-an vannak, ráadásul egyre több a kölyökkutya.  

Ildikó az egyedül élő édesanyjának szeretne örömet szerezni az ünnepek alatt. Neki volt kutyája, így tudja mennyi örömöt tud adni egy állat.

- A kutya sem lesz egyedül ilyenkor karácsonykor és családban lesz és az édesanyám is egyedül van és őneki is jót tesz egy állati szeretet az embereké a család mellett - mondta Kustosné Pados Ildikó.

Karácsony után mindenféle kötelezettség nélkül visszavihetik a kutyát a menhelyre, de az állatvédők persze abban reménykednek, hogy Ildikóék annyira megszeretik majd a kutyát, hogy örökre befogadják.

Az állatmenhely ugyanis teljesen tele van. A 14 kennelben több mint 80 állat van. Ma ezt a két csavargót hozták be a Honvéd utcából.

Az állatvédőknek egyre nehezebb a dolguk. Szinte minden szétfagy órák alatt a menhelyen. Tegnapelőtt például itt - 13 fokot mértek. A kutyák vize is néhány óra alatt befagyott. A hidegben pedig a szokásosnál is több kiskutyát gyűjtöttek be az elmúlt napokban.  

- Itt az a pont amikor nem tudunk behozni, így nagyon szépen kérünk mindenkit, hogy próbálja meg valahogy ilyen lakossági megmozdulással megoldani. Mert hideg van és tényleg fontos lenne, hogy ne az utcán legyenek a kutyák - mondta a Kutyatár Állatvédő Egyesület elnöke, Boncz Edit.

A Kutyatár egyébként havonta örökbefogadó napot tart, legközelebb vasárnap délelőtt a kaposvári Művészbejáróban. Eddig már csaknem 100 kutyusnak sikerült gazdát találni.

Címkék: kutyatár, egyesület, kutya, karácsony, ünnep, kis szines