A Sportklub televízió rendhagyó körülmények között készített interjút Mocsai Lajossal. Kiderült, a kapitány lassan három évtizedes edzői sportpályafutásának minden megtermelt forintját a családi tulajdonban lévő kastélyba forgatja vissza.

Tíz évvel ezelőtt a kapitány feleségével, Csorba Virginiával vágott bele a Somogy megyében található 200 éves, egykor a Bánó és Kacskovics család tulajdonában lévő kastély felújításába. A hatalmas és gyönyörű barokk kúriát a 90-es években Virginia nagybátyja vásárolta vissza az államtól, de a felújítást már a Mocsai család közösen végezte.

Mocsai Lajos kastélya

"Az ember 10 év Bundesligában eltöltött év munkájának gyümölcsét saját családjára, négy gyerekére vagy a jövőjére költi. Én úgy gondolkodtam, hogy Virginia szüleinek, őseinek felsőmocsoládi kötődése révén megpróbáljuk ezt a házat, történelmi színteret úgy megmenteni, hogy esetleg a gyermekeink számára jövőt biztosítunk vele" - mesélte Mocsai Lajos.

A 60-63 méter hosszú és 12 méter széles épület jelenleg kétszintes kastélyszállóként működik, melyben már esküvőket is tartottak, köztük Mocsai Lajos fia is itt esküdött örök hűséget. A 22 szoba egyikében van a család unszolására kialakított kézilabdaszoba, ahol a kapitány az elmúlt 30 év küzdelmeinek trófeáit gyűjti, másrészt ahova olykor visszavonul elmélkedni.

A kastélyhoz tartozik egy istálló is, mely még felújításra szorul. Renoválás után a kapitány szeretné visszahozni a lovaskultúrát Felsőmocsoládra.

Mocsai Lajos és családja az ünnepeket is a felsőmocsoládi kastélyban tölti.

(hir24.hu)

Címkék: családi örökség, renoválás, Mocsai Lajos, Felsőmocsolád, kastély, kis szines