Filmet készítenek a 11 éves Bence tragédiájáról. A rendező-producer, Kálomista Gábor a KaposPontnak elmondta: nem oknyomozó jelleggel készítik a filmet, hanem a Cozma-ügyhöz hasonlóan, kegyelettel és érzékenységgel dolgozzák fel a kisfiú történetét, mellyel modelleznék a kor társadalmi helyzetét is. Hozzátette: az ezen munkálkodó stábot is megrendítette a történet, hiszen mindannyian gyermekes szülők. Nekem négy gyermekem van - tette hozzá a producer.

A rendező úgy véli: az országban az ítéletek nem arányosak az elkövetett bűntettek nagyságával, ezért a filmesek eszközével, kamerán keresztül szeretnék felhívni a figyelmet erre a problémára. Hozzátette: elgondolkodtató, hogy miként juthatott el odáig a társadalom, hogy egy-egy ilyen ügy kapcsán a megkérdezettek többsége a halálbüntetés pártján áll.

A film készítői megkezdték az anyaghoz szükséges adatok összegyűjtését, amely előreláthatólag 2-3 hetet vesz igénybe. Terveik szerint december közepén nekilátnak a forgatásoknak is.

A klasszikus dokumentumfilm riportok tömkelegén alapul, melyben a készítők megszólaltatnák a gyilkosokat és védőiket. Továbbá a terveik közt szerepel, hogy a kamerák elé állítanak egy tényleges életfogytiglanra ítélt rabot is.

A család mindegyik tagja beleegyezett a film elkészítésébe, mivel bíznak abban, hogy Bence így tud segíteni, és ha ennek hatására szigorítják a büntetőtörvénykönyvet, már elértek valamit - tudtuk meg Bence nagybátyjától, Szita Jánostól.

Nézze meg korábbi videóinkat:

Címkék: kálomista, forgatás, dokumentum, bence, szita, film, kis szines