Az E.ON szándéka, hogy minden kis településre eljusson az ünnep, pozitív visszhangra talált.

Baráti társaságok, óvodák, ifjúsági klubok, lakóközösségek tettek tanúbizonyságot a közösségi összefogás erejéről és versenyeztek településük közös karácsonyáért. Az energiaszolgáltató munkatársaiból álló zsűrinek hatalmas fejtörést okozott az ötletes megoldások sokaságából kiválasztani azt a 24 csapatot, akik végül a településük főterén együtt ünnepelhetnek az E.ON 5 méteres karácsonyfája körül.

A fődíjat érő pályázatot a Hantosi Fiatalok Összetartó Társasága készítette, amiért az E.ON egy adventi alkotóházzal járul hozzá a fejér megyei község karácsonyi készülődéséhez.

A legjobb pályázatot benyújtó 24 települsé között van két somogyi is. Visz, Gálosfa lakosai is büszkék lehetnek a településükön működő közösségek példaértékű összefogására - derül ki a E.ON közleményéből.

24 közösség energiatakarékos LED égőkkel díszített karácsonyfát és adventi csomagokat nyert saját települése számára.

Gyöngyösmellék, Mór, Écs, Veszkény, Tépe, Visz, Gálosfa, Balkány, Zalaegerszeg, Rédics, Nagykanizsa, Vép, Salköveskút, Halimba, Bánd, Bakonyszentlászló, Lesencefalu, Súr, Kardoskút, Földeák, Kiskunlacháza és Sződliget lakosainak is ez az ajándéka.

Címkék: díszített, Gálosfa, e-on, Visz, karácsonyfa, kis szines