A pályázaton helyi közösségek, baráti társaságok mutathatják be kreatív módon hogyan készülődnek a karácsonyra, mit jelent számukra a szeretet ünnepe. Mindezzel nem csak maguk, hanem városuk, lakóhelyük számára is fényesebbé tehetik az adventet.

Ismét eltelt egy év, közelednek a karácsonyi ünnepek, egyre fontosabbá válnak az együtt töltött percek. Az adventi készülődés, a karácsonyt megelőző hetek mindenki számára a szeretetteljes, örömteli várakozás időszakát jelentik. A kisebb közösségek - legyen szó akár baráti összefogásról, a településen működő táncegyesületről, népdalkörről, szülői közösségről, iskolai csapatokról, művészeti csoportról - kreativitásukat bevetve most különleges módon emelhetik lakóhelyük ünnepi fényét.

„A helyi közösségek kiemelkedően értékes, meghatározó szereplői a településeknek. Őket szeretnénk megszólítani és aktivizálni, hogy ezúttal a legaktívabb, legkreatívabb csoportok lakóhelyük számára nyerhessenek. Szeretnénk felhívni a figyelmet az ünnep különleges jellegére, elősegítve egyúttal a különböző társaságok egymásra találását, valamint hozzájárulni a települések közös ünnepléséhez.” - mondta el a pályázattal kapcsolatban Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs vezetője.

Az adventi készülődés időszaka minden közösségben más és más, ezért is lesznek várhatóan izgalmasak a pályázati anyagok, amelyeket fotó vagy videó formájában várnak. Fődíjként az E.ON a legjobb 24 pályázó közösség lakóhelyének forgalmas pontján egy-egy energiatakarékos LED izzókkal feldíszített, kb. 5 méteres karácsonyfát állít majd fel december elején. A nyertesek adventi készülődéséhez további ajándékcsomagokkal járul hozzá az E.ON, a legkiemelkedőbb pályázatot beküldő közösség települését pedig külön fődíjjal jutalmazzák.

A pályázatokat november 5-től november 19-ig lehet benyújtani a www.eonadvent.hu oldalon keresztül, ahol további információk is elérhetőek. A beküldött pályázatokat három kategóriában, településméret alapján díjazzák. Az eredmények november 26-tól várhatóak.

Címkék: energiatakarékos led izzó, adventi pályázat, közösségek, E.ON, karácsonyfa, kis szines