Ha kabalafiguráról beszélünk, sokaknak talán még mindig az 1980-as moszkvai olimpia szimbóluma, Misa mackó jut eszébe, amely nemcsak, hogy belopta magát az emberek szívébe, de akkoriban kereskedelmi árucikként is hódított.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület is hasonló figurát keres a városnak, olyan szimbólumot, amely az emberek emlékezetébe vésődve, akár hosszútávon jelképezheti Siófokot. A kabalafigura megalkotója bárki lehet, aki érez magában kellő eltökéltséget egy jelkép létrehozásához.
A pályázat kiírója azt várja az alkotóktól, hogy a pályaművek legyenek könnyen felhasználhatók, készüljenek többféle méretben, anyagon, felületen és színben. Az elvárások között szerepel emellett, hogy a kabalafigura színes és fekete-fehér változatban egyaránt használható legyen, valamint tartalmazzon legalább egy olyan motívumot, amely Siófokot juttatja az emberek eszébe, úgy hogy eközben kerüli a szezonalitást.
A pályázatra 14. életévüket betöltött, alkotó kedvű jelentkezők nyújthatják be ötleteiket. Minden pályázó kizárólag egy pályázattal indulhat, ezen belül mindenki 3 darab, saját maga által tervezett kabalafigurával nevezhet. A pályázatnak tartalmaznia kell egy rövid, maximum 6 gépelt soros, írásos magyarázatot is, amelyben az alkotó ismerteti, hogy az általa tervezett kabalafigura hogyan kapcsolódik Siófokhoz.

A pályázat kiíró Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület titokban tartja a pályázók személyes adatait, így minden egyes kabalafigura szerzője ismeretlen marad az eredményhirdetésig a nagyközönség és a zsűri előtt is. A pályaművek beérkezését követően a szerző kilétének ismerete nélkül a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnökségéből és a Siófoki Polgármesteri Hivatal vezetéséből álló zsűri választja ki azt az egy nyertes pályaművet, amely Siófok város hivatalos turisztikai kabalája lesz az elkövetkezendőkben. A beérkező pályaművekre a közönség is szavazhat, erre 2013. január 15-ig lesz lehetőség a www.siofokportal.com oldalon. A legtöbb szavazatot kapott pályamű 1 extra szavazattal indul a zsűri előtt és különdíjban is részesül.
Annak, aki érez magában kreativitást, a nyeremények miatt is érdemes alkotómunkába fognia, hiszen a pályázat abszolút nyertese 50 ezer forint készpénzt és egy 2 fő részére szóló vidéki wellness hétvégét nyer, míg a legtöbb közönségszavazatot begyűjtő figura alkotója is egy két fős, vidéki wellness hétvégével gazdagodhat. A kabalafigura-választás során a szavazó közönség aktivitását 5 darab Galerius Fürdő belépővel ösztönzi a Fürdőegylet.

A jelentkezők a pályázati anyagot postán és e-mailben is eljuttathatják. Postai jelentkezés esetén a  pdf vagy jpg formátumú alkotásokat CD adathordozón várják a kiírók a 8601 Siófok, Pf. 75. címre, míg az elektronikus levélben küldött pályázati anyagokat a csendes.viktor(kukac)siofokportal.com e-mail címre lehet beküldeni. Valamennyi pályázat a kitöltött pályázati adatlappal együtt érvényes, amelyet a siofokportal.com weboldalon, a pályázat leírásának részleteinél találhatnak meg az érdeklődők.

A pályamunkák csak akkor kerülnek a zsűri elé, ha a pályázó legkésőbb 2012. december 15-ig eljuttatja a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesülethez a pályázáshoz szükséges adatlapot a pályamunkával együtt.
A pályázóknak tudniuk kell, hogy az alkotások megküldését követően a pályázat kiírója a kabalafigurákat a szerző nevének feltüntetésével jogdíjmentesen használhatja. A nyertes kabalafigurát a Fürdőegylet határozatlan ideig, ellenszolgáltatás nélkül használhatja különböző marketing célokra.

A pályázat részleteiről a www.siofokportal.com weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék: kabala, hiavtalos, turisztikai, pályázat, Siófok, kis szines