A kaposvári Meggyes Csabát Geszti Péter, míg a böhönyei Jáger Kingát pedig Malek Miklós küldte haza az X-faktor házból a múlt héten beválogatott legjobb 25 énekes közül.

Malek Miklós így vélekedett Kingáról: - egy különleges lány vagy, egy különleges előadó, különlegesen nézel ki. Magabiztos vagy abban amit csinálsz. Ez a magabiztosság kétélű fegyver, ez nem feltétlenül tesz valakit szerethetővé. Az a helyzet, hogy vizuálisan kinyíltál, tehát egy nőt láttam a színpadon, nem egy lányt.  De valahogy az előadás nem sikerült olyan jól. Ezért sajnos nem vihetlek magammal az élő showba. -

Jáger Kinga a rossz hír után elmondta: - egy picit csalódtam. Reménykedtem benne hogy sikerül, de hát ez most mégsem sikerült -

Geszti Péter Meggyes Csaba szombati szerepléséről elmondta: - egy kicsit hasonló típusú dolgokat hozol, jó lett volna, hogy ha még valami olyan dologgal is meglepsz, amit eddig nem mutattál. Nagyon szerethető figura vagy, ezt nem győzöm hangsúlyozni. El fogod tudni hozni a megváltást sok olyan ember számára érzelmileg akikre ez nagyon ráfér. De nem velem, és nem most az X-faktorban. Sajnálom Csabi! -

Meggyes Csaba ezután mindössze annyit mondott: - most nagyon csalódott vagyok. Majd talán legközelebb. -

Nézze meg az énekesek szombaton elhangzott dalait:



A Mentorok háza az utolsó forduló az élő showk előtt, így a versenyzőknek az itt előadott egyetlen dal áll rendelkezésükre, hogy azzal minden tekintetben lenyűgözzék mentorukat. A Tábor végén nagy meglepetésre nem 24, hanem 25 versenyző kapott lehetőséget rá, hogy ebben a fordulóban bizonyítson.

Geszti Péter Duna-parti villájában fogadta versenyzőit, akik hajóval érkeztek mentoruk házához, sőt egy kis kikapcsolódásra is volt még idejük, ugyanis csobbantak egyet a Dunára néző medencében, mielőtt Péter bemutatta volna nekik azt az embert, aki a segítségére lesz a nehéz döntések meghozatalában. Geszti jó barátját, a Class FM programigazgatóját, Tiszttartó Tituszt hívta segítségül, ő ugyanis minden idegszálával arra tud figyelni, hogy ki az aki igazán eladható a mai magyar poppiacon, ami a jó hang mellett szintén egy nagyon fontos része a sikernek.

Malek Miklós Tihanyban várta a hét fős lánycsapatot, akik egy jakuzzizás és koktélozás után szintén megismerhették azt az embert, aki Miklóson kívül még beleszólhat a sorsukba. Az X-Faktor tavalyi nyertes mentora is azt vallja, hogy győztes csapaton ne változtass, ezért a múlt évhez hasonlóan idén is Tóth Gabit kérte meg, hogy segítsen neki a döntésben.

Dunakeszin Nagy Szilárd kezdte az éneklést, aki nagyon bízik a továbbjutásban és közben szurkol a másik házban várakozó Csobot Adélnak is, akivel egyre szorosabb a kapcsolatuk. Szilárd produkciója saját bevallása szerint is jól sikerült, Péter és Titusz pedig egyetértettek abban, hogy a fiú igazi popsztár fazon.
Oláh Gergőről tudjuk, hogy feleségét nem énekhangjával, hanem a tánctudásával vette le a lábáról, erre azonban most nem volt szüksége, mert pusztán a hangjával is annyira lenyűgözte Gesztit, hogy elfelejtette, hogy egy meghallgatáson van és csak élvezte a produkciót.
Szabó Dávid sok kétséget hagyott maga után. Bár a hatalmas színpadi rutinnal rendelkező énekes jó teljesítményt nyújtott, a sokat látott szakember, Titusz szerint ez a fiú az elmúlt évek egyik legnagyobb kérdőjele.
Meggyes Csaba szerénységével és szinte hibátlan hangjával tűnt ki az eddigi fordulókban a mezőnyből. Bár Csabi próbálta levetkőzni gátlásait, és bizonyítani, hogy készen áll egy akkora kihívásra, amit az élő show jelent valamiért mégsem fogta meg eléggé a két döntnököt, pedig hangi adottságait mindketten elismerték.
Ekanem Bálint Emota bizonyította már, hogy a klasszikus és a könnyűzenében is otthonosan mozog. A zenei konzervatóriumban tanuló fiú taktikája az, hogy nem mutat meg magából mindent, mert fél, hogy ellövi minden puskaporát még az élő show előtt. Látszólag ez a visszafogott tempó is elég meggyőző, ha Bálint adja elő, ugyanis Geszti szerint benne van a legtöbb érzelmi dinamika a fiúk között.
Fehér Zoltán tavalyi kiesése után hatalmas átváltozáson ment keresztül azért, hogy idén a legjobb 12 közé kerülhessen. Zoli jó úton halad kitűzött célja felé, hiszen produkciójával „szétolvasztotta” mentorának és segédjének a szívét.

Péter a hat produkció után úgy érezte, hogy egy olyan kártyapakli van a kezében, amelyben hat ász van, mégis csak hármat használhat belőle. A döntést, hogy melyik legyen az a három ász, egy éjszakába nyúló rozézás segítette Titusszal, így végül nehezen, de megszületett Péter végleges döntése.

Tihanyban Csobot Adél lépett először Miklós gyönyörű kilátású teraszára, hogy meggyőzze Mikit és Gabit rátermettségéről. A már rutinos mentorsegédet Adél hangilag nem annyira győzte meg, Gabi mégis úgy érzi, annyi minden van ebben a lányban, hogy lehet, hogy Miklós kezei alatt, az ő segítségével kiteljesedhetne.
Balla Réka is hibázott a produkciója alatt, már ami a hamis hangokat illeti, de abban Gabi és Miki is egyetértettek, hogy van a lányban valami, amitől akár igazi popsztár is lehetne.
Pál Loretta produkciója után már Gabi is kezdte érteni, hogy idén miért volt szükség arra, hogy hét versenyző jusson el a mentorházig. A 16 éves lány még ebből a kivételesen erős mezőnyből is kimagaslott hangi adottságai miatt, de a mentorsegéd szerint Loretta valóban egy gyémánt, viszont elég csiszolatlan még.
Danics Dóra produkciója annyira jól sikerült, hogy Gabi szinte felpattant és táncra perdült az előadás alatt, a dalt követően Miklós is csak ennyit tudott kérdezni: „mekkora bulit csinált itt ez a Dóra lány?”
Antal Tímea produkciói után eddig is nehezen szólaltak meg a mentorok, nem volt ez máshogy Tihanyban sem. Az erdélyi lány dala után Miklós csak elismerően bólogatott, Gabi pedig csak ennyit fűzött hozzá: „nem tudok mit mondani”.
Jáger Kinga a Táborban lenyűgözte a mentorokat egy kiváló dalválasztással, a mentorházban mégis talán pont ezt a részét rontotta el leginkább a produkciójának. Kinga meg akarta mutatni, hogy fiatal kora ellenére tud igazán nőiesen énekelni és mozogni a színpadon, de ehhez a választott dal mondanivalója egyáltalán nem passzolt ezért egy kicsit stílus idegenné vált az előadás.
Tóth Gabit idén is sikerült majdnem könnyekig hatnia egy versenyzőnek. Kvaka Andrea előadása után a pink hajú mentorsegéd csak kereste a szavakat és nem tudott semmi rosszat mondani Andi produkciójára.

Miklós hatalmas káoszt érzett a fejében hallva a hét lányt, ebben próbáltak rendet rakni Gabi segítségével, de hiába. Bár sokat beszélgettek az összes versenyzőről, Miki nem tudott dönteni, így inkább másnap reggelre napolta a végleges döntést.

Geszti Péter nehéz percek előtt állt, hiszen az előző este meghozott döntését közölnie kellett a versenyzőkkel, ezzel pedig darabokra törnie három ember álmát. Péter végül Szabó Dávidnak, Oláh Gergőnek és Fehér Zoltánnak szavazott bizalmat, tehát Nagy Szilárd, Ekanem Bálint és Meggyes Csaba kiesett a versenyből.

Malek Miklós talán az összes mentor közül a legnehezebb feladatot kapta idén, amiért neki kellett a hét lány közül négyet hazaküldenie. Miklósnak még aludnia is kellett egyet a döntésre, de végül meghozta azt. Pál Lorettának, Balla Rékának, Jáger Kingának és Danics Dórának le kellet mondania az álmairól, mert Miklós úgy döntött, hogy Kvaka Andrea, Antal Tímea és Csobot Adél bizonyíthat az élő showban.

Címkék: jáger Kinga, x-faktor, munkácsy, ének, böhönye, kis szines