5. nap: Célegyenesben

A csütörtöki időjárás változó, de többnyire délnyugti irányú szél nem kedvezett a halak étvágyának, így a csapatok átgondolták a taktikájukat. Volt aki a bójáit rendezte át, közelebb vagy távolabb helyezte el, újabb haltartó helyeket felkutatva, mások az ízek és illatok kombinálásával próbálkoztak. A reggeli mérlegelésnél kiderült, hogy a változtatás az éjszaka folyamán többeknek sikert eredményezett. A CT Japavo csapata 9 db halat fogott, sajnos csak 3 volt mérlegelhető. A péntek reggeli mérlegelés után már 23 csapat fogott 145 db pontyot, 1081 kg összsúlyban, melyek átlagsúlya 7,46 kg.

deseda horgászverseny


4. nap: Jó kapások napja         

A szerdai nap verőfényes napsütésben telt el, a csapatok a felszerelések szárítgatásával foglalkoztak. Csütörtökre virradó hűvös éjszaka megint csak jó kapást hozott, kettő csapat is rendkívüli mérlegelést kért. A Lastia Team 2. csapata az A1-es helyen 9 db, az Imperial Baits - Carp R Us Team 1. csapata az A4-es helyen 7 db mérlgelhető halat fogott. A szerda reggeli mérlegelés után már 20 csapat fogott 81 db pontyot, 631 kg összsúlyban, melyek átlagsúlya 7,8 kg. A legnagyobb hal súlya 13,57 kg.

deseda horgászverseny 1


3. nap: Félidő tájékán

Kedd délután eleredt az eső, és csak rövid időre állt el, a halak viszont ezt egyáltalán nem bánták, mert intenzíven táplálkoztak. A csapatok kezdik kiismerni az előttük lévő vízterületet és ennek megfelelően igyekeznek kialakítani a taktikájukat. Az éjszaka folyamán a Nikl Team csapatánál rendkívüli mérlegelés volt, mert az esti mérlegelést követően 7 db mérlgelhető halat sikerült horogvégre csábítaniuk. Szerda reggel az ébredő nap aranyló sugarai törték át a vízet takaró párafüggönyt -jelezve-, hogy a front elvonult.

deseda horgászverseny 2

2. nap: Az első 24 óra
Esett az eső, de a halakat ez nem zavarta!

16,5 Co a levegő, 19 Co a víz hőmérséklete kedden kora reggel, amikor a mérlegelés kezdődött az első éjszaka után, amely nem volt eseménytelen. Az érkező front éjféltől számos halat, hajnali négykor pedig záport hozott. A csapatok kedvét ez nem rontotta el, mivel a csapatok több mint fele fogott már mérlegelhető méretű halat. A reggeli mérlegelésnél kiderült, hogy a Desedai nyurgák most sem vallottak szégyent, többségben voltak a tükrösökkel szemben.

1. nap - Elkezdődött az Imperial Baits - PV TV bojlis verseny

Hétfőre virradóra még egy futó zápor nyomaitól volt nedves a Deseda panzióhoz vezető út aszfaltja, ám mire az Imperial Baits és a PV TV által közösen megrendezett bojlis versenyt megnyitották még az októberi nap is előbújt a felhők mögül.

12 órakor puskalövés jelezte a verseny kezdetét, néhány óra elteltével, pedig már gyönyörű halakat mérlegeltek a versenybírók.

deseda.hu

Címkék: PV TV, Imperial Baits, bojlis verseny, horgászverseny, Deseda, kis szines