Jáger Kinga a szombat esti X-faktorban Jessie J "Price Tag" című dalával kápráztatta el a zsűri tagjait, és a televízió nézőit.



Az előadás után Geszti Péter kezdte a dal értékelését: - Van egy rossz hírem. Nagyon édes vagy, de még ennél is kedvesebb, és még annál is jobban énekelsz. Az a helyzet, hogy az embernek tőled újra élni támad kedve, és be kell valljam, hogy már régen éreztem ilyet, hogy újra szeretnék fiatal lenni. Az a helyzet, hogy ideális X-faktor mentorált jelölt vagy, mert minden megvan benned amit mi keresünk: eredetiség, egyszerűség, szépség és tehetség. -

A zsűri nem is várt sokat a szavazással, négy egyhangú igennel tovább juttatták Kingát a következő válogatóra.

Jáger Kinga, azaz Janga a KaposPontnak elmondta: - Már 8 éves korom óta foglalkozom a zenével. Először főként népdalokat adtam elő, mellyel több versenyen is eredményesen szerepeltem. Három évet töltöttem zeneiskolában, de  hobbiszinten csak édesapámmal kezdtem el zenélni, aki egyben a legnagyobb kritikusom is. Az énekesi pályájában viszont Beyoncé inspirál. Az éneklés mellett jelenleg a kaposvári Munkácsyban koptatom az iskolapadot, és minden erőmmel az előttem álló érettségire készülök. Emellett azért természetesen jut időm a fellépésekre is. -

Jáger Kinga


A X-faktorral kapcsolatban Janga elmondta: - Nem célom a győzelem, mindössze szeretném kipróbálni magam a műsorban, hiszen erre az életre, és pörgésre vágyom. Jövőbeni terveim között szerepel, hogy felsőfokú képzésben pszichológusi képesítést szerezzek. Azt viszont egyelőre még nem tudom, hogy jövőre azonnal elkezdem-e az egyetemet, vagy kihagyok egy évet, hogy az idő alatt az énekléssel foglalkozzam.

Aki szeretné élőben is meghallgatni Jangát, legközelebb szeptemberi 29-én egy nagybajomi tehetségkutatón teheti meg. Még több dalt és információt találhatnak a fiatal énekesnő honlapján.

Janga egyébként már 2009 tavaszán felkérést kapott a Balkan Fanatik zenekartól, hogy az albumuk beharangozó dalában közreműködjön. A nóta nagy siker lett. Szép számú nézettséget ért el a Youtube-on, máig játsszák a zenecsatornák és rádiók.

Címkék: jáger Kinga, ének, x-faktor, munkácsy, böhönye, kis szines