Gulyás Zsigmondék ajtajában egy esernyő fogad bennünket. Az illemhelyen műanyag edények mindenütt.

beázás


- Idetámasztjuk az esernyőt, hogy kéznél legyen. Nézze, folyik a víz a tetőről a WC-be. Esernyővel járunk az illemhelyre. Kértük nyáron is, csinálják meg, amikor száraz az idő. Azóta sem történt semmi - mondja elkeseredve Gulyás Zsigmondné.

Már a kis szobájukban is látszik a leázás nyoma. - Rengeteg e-mailt írtam a ház kezelőjének, és rengeteg ígéretet kaptam. Azt mondták, várjuk meg amíg esik, és akkor meglátják, hol a hiba. Évek óta nem történik semmi - kapcsolódik be a beszélgetésbe Jenei Istvánné közös képviselő.

víz

A házkezelő Otthon Lakásszövetkezet ügyvezető igazgatója, Ács Sándor a KaposPontnak elmondta: 14 éve volt tetőfelújítás a házban. Akkor egyedülállónak látszó gumilemezzel fedték be a tetőt. A közben leszakadt bádoglemezek azonban kilyukasztották. Csak speciális technikával lehet javítani. - Egy marcali cég végezte akkor a munkákat, többször szóltam nekik. Ígéretet mindig kaptam. A mai napig nem értek ide. Egy kaposvári vállalkozóval nézetem meg a területet, és ideigelenes megoldást keresünk - mondja Ács Sándor.
- A ház ugyanis a város egy uniós pályázatán már átjutott az első rostán. Ha sikerül továbbjutni, akkor komplett, tetőszigetelést kap a Honvéd utcai ház - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A városrész képviselője, Csató László azt mondja: nem tudott az ügyről. Neki senki sem szólt. A helyzetet elkeserítőnek tartja. Ám szerinte az önkormányzatnak nincs joga közvetlenül beavatkozni. Ez a társasház, és a kezelő, lakásszövetkezet dolga. Ám ennek ellenére segítséget ígért, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma.

víz

Addig marad az ideigelenes megoldás. És természetesen első körben a bosszúság, és az esernyő.

Címkék: esernyővel, illemhelye, lkaás, utcai, járnak, Honvéd, kis szines