A programsorozatot a Balaton Fejlesztési Tanács 2004-ben, kilenc Balaton-parti település részvételével indította útjára. A nagyszabású rendezvénnyel célul tűzték ki a települések strandjain a sportlétesítmények fejlesztését, újabb sportolásra alkalmas helyek kialakítását, a pályák felszereltségének korszerűsítését és a sportprogramok kínálatának bővítését. Ennek köszönhetően napjainkban már a települések strandjain legalább egy homokos röplabdapályányi terület van, és a többségén megtalálhatók a streetball, strandkézilabda, strandfoci, tollaslabda, petanque és vízi sport játszóhelyek.

Az idei nyáron 32 település 36 strandján várták a mozogni vágyókat júliusban és augusztusban, főként szombat délutánonként.

Az idei programsorozat szeptember elsején, szombaton 9 órától Vonyarcvashegyen, a Lido strandon ér véget. A sporttalálkozón a szervezők reményei szerint minél több strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján kiderül, melyik a Balaton legsportosabb települése.

Mozdulj Balaton



Címkék: találkozó, mozdulj, balaton, program, kis szines, sport