A város adottságaiból fakadóan nem nehéz különleges helyszínt találni a nagy eseményhez, elég csupán a város emblematikus jelképére, a víztoronyra gondolni, de számos nívós szórakozóhelyek, étterem vagy éppen a Siófoki kikötőből kifutó hajók is gyakran indítják be a jegyespárok fantáziáját. A külső helyszíneken természetesen külön tarifa fejében bonyolítja le az anyakönyvvezető a ceremóniát, ám ezek a költségek versenyképesek az ország más városaiban alkalmazott díjakkal. A házasságkötő teremben tartott esküvő azonban akár ingyen is kivitelezhető, ha a kiválasztott időpont hétköznapra esik. Külön díjat csupán a hétvégén tartott esküvők esetében számít fel a hivatal.

Az idei év első nyolc hónapjában 48 pár kötött házasságot Siófokon. A legnépszerűbb hónapok rangsora évek óta változatlan: a legtöbben április- májusban, illetve augusztus- szeptemberben szentesítik kapcsolatukat.

Azt csak remélni lehet, hogy az itt kötött házasságok tartósnak is bizonyulnak. Sajnos egyelőre ezt egyértelműen nem támasztják alá az idei számok: míg 2011-első hét hónapjában 41 házasságot bontottak fel, addig idén 49 válás vált jogerőssé Siófokon.

(Forrás: siofok.hu)

Címkék: boldogító, igen, partján, extrém, esküvő, Balaton, kis szines