A körzeti versenyeken  jól szereplő felnőtt férfi csapatok részvételével  az önkéntes tűzoltóegyesületek körében újszerű, komplex feladatokat tartalmazó viadalt szerveztek a somogyi katasztrófavédők. A versenyre, amelyet szombaton Berzencén tartottak, felkészültek és megjelentek  Berzence, Görgeteg, Segesd, Szentbalázs, Szőkedencs és Vése önkéntes tűzoltói.

A rajoknak öt feladatot kellett végrehajtaniuk: kismotorfecskendő-szerelés, tűzcsapról osztott sugár szerelése, tűzoltógépjármű -vezetés, favágás, vízből mentés és elsősegélynyújtás , melyekhez nélkülözhetetlen volt a megfelelő szakmai tudás, rutin és összeszokottság a csapatok részéről.  

A versenyen a következő eredmények születtek:
Kismotorfecskendő szerelésben Szőkedencs diadalmaskodott, a tűzcsapszerelést Segesd ÖTE csapata nyerte, tűzoltógépjármű vezetésben a Szentbalázsi önkéntesek végeztek az első helyen.

Fafűrészelésben a házigazda Berzence ÖTE csapata bizonyult a legjobbnak, míg a vízbőlmentés a szentbalázsiaknak sikerült a legrövidebb idő alatt.

Az összetett csapatversenyt Segesd csapata nyerte, Berzence és Szőkedencs önkéntes tűzoltóit megelőzve.
A csapatoknak a díjakat Kovács Zoltán a házigazda település polgármestere és dr. Horváth Jenő tű. Ezds. megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át.

Nézze meg galériánkat:


Hőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltókHőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltókHőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltókHőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltókHőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltókHőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltókHőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltók
Hőségben is összecsaptak az önkéntes tűzoltók
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: eredmények, berzence, önkéntes, tűzoltó, verseny, kis szines