A csütörtökön 12 megyére elrendelt elsőfokú hőségriasztást, a tartós hőség miatt kiterjesztette az egész országra az országos tiszti főorvos.

Vasárnap előreláthatóan a sok napsütés mellett 37 fokig emelkedhet a hőmérséklet és este is csak 25-31 fokig hülhet vissza. Az OMSZ tájékoztatása szerint az ország északi és délnyugati részén egyaránt előfordulhatnak jéggel és viharos - óránként akár 90 kilométeres sebességű - széllökésekkel kísért zivatarok.

Somogyban továbbra is érvényben marad a szombaton kiadott elsőfokú figyelmeztetés. Az előrejelzések szerint, kis valószínűséggel bárhol kialakulhatnak a megyében heves zivatarok erős szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Délelőtt viharjelzés volt érvényben a Balaton nyugati medencéjénél. Azóta megszűnt az erős szél. Délután viszont a déli, délnyugati irányba forduló szél újra megerősödik ami azt jelenti, hogy magas, illetve tornyosuló hullámokra kell felkészülni. A strandolóknak azonban nem kell aggódniuk, a Balatonnál a légmozgás ellenére igazi napos, nyári idő várható, melyet nem zavar meg csapadék.

A Balaton és a Deseda vízhőmérséklete jelenleg egyaránt 26 Celsius fokos.

Címkék: forróság, kánikula, riasztás, hőség, meleg, kis szines