A fesztiválon 150 hazai és világsztár ad koncertet, headlinerként szerepel többek között Avicii, David Guetta, Paul Kalkbrenner és Armin van Buuren.

“Hat évvel ezelőtt egy új fogalmat vezettünk be a hazai- és nemzetközi fesztiválok életében: prémiumfesztiválként aposztrofáltuk az első Heineken Balaton Soundot. A kifejezés hamar valódi tartalommal telt meg, a kezdetek óta ugyanis egy páratlan panorámájú strand, igényes kivitelű bárok, impozáns építmények, kulturált mellékhelységek és világszínvonalú program várja a Zamárdiba érkező vendégeket. Biztosak vagyunk abban, hogy a fesztivál páratlan sikere a felsoroltak összességének köszönhető.” – fogalmazott Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Heineken Balaton Sound főszervezői.

Mint köztudott, az idei eseményre elővételben elkeltek a bérletek, a helyszínen márcsak limitált példányban árusítanak bérletet, napijegy azonban még valamennyi napra váltható a helyszínen.
A nyitónapon tartott sajtótájékoztatón jelen volt mások mellett Horváth Gegely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, az esemény fővédnöke is. A vezérigazgató szerint a hazai fesztiválok ma már a turizmus egyik legfontosabb pilléreiek számítanak, a Heineken Balaton Sound mára Magyarország egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát, amelyre itthonról és számos külföldi országból százezren érkeznek a régióba. A vendégek nagy része nem csupán a fesztivál ideje alatt tartózkodik a Balatonnál, hiszen a nyaralásukat további napokkal egészítik ki.  - mondta el Horváth Gergely. A Heineken Balaton Sound évek óta az egyetlen olyan esemény a régióban, amely idején a déli- és északi part szálláshelyei kivétel nélkül megtelnek.

Nézze meg videónkat!

 

 

A sármelléki reptér az átlagosnál jóval nagyobb forgalmat bonyolít a Heineken Balaton Sound ideje alatt. A világsztárok közül sokan ugyanis magángéppel érkeznek a fesztiválra és a fellépés után utaznak is tovább egy következő helyszínre.
A jelenleg legkeresettebb sztárok közül sokan teszik tiszeteltüket Zamárdiban. David Guetta ötödik alkalommal jár a Soundon, nemzetközi szaklapokban és többször elmondta, hogy a világ egyik legjobb fesztiválnak tartja. A világsztár és csapata mindössze egy üveg minőségi vodkát és két nagyon minőségi pezsgőt kért. A különleges igények a világsztárok esetében elsősorban a látványtechnikával kapcsolatosak. Több száz négyzetméter ledfal, piro-, és lézertechnika valamint konfettiágyú is állandó készültségben áll a rendezvény ideje alatt. A headlinerek után minden este tűzijáték zárja a showt. A Heineken Nagyszínpad előtti nézőtéren - idén először - két nagy fénytoronnyal is bővítették a látványosságok sorát. A Zamárdi szabadstrandon 1000 négyzetméternyi színpadot építettek fel, értelemszerűen a legnagyobb a Heineken Nagyszínpad lesz.

A Heineken Beachen strandeszközök, óriásmatrac, vízimászófal és air-ball várja a bátor vállalkozókat, akik mindezeket a szórakoztató vízi csodákat Heinekenes poharak vagy dobozok leadása fejében próbálhatják ki a Heineken Környezettudatossági kampányának jegyében. Arról, hogy legyen mit lehűteni a vízben, a megnövelt területű Heineken napozóstégen zenélő Stage Diving DJ-k és más meglepetés előadók Sun-szettjei gondoskodnak pirkadattól alkonyatig.

A 18 darab, egyenként 2x2 méteres kockából felépülő, a legmodernebb hangrendszerrel ellátott és egyedi vizuál koncepcióval esténként a közönségét lenyűgöző Burn Studios Frame Array mutatkozik majd itt be. A lenyűgöző partyhelyszín, ami tulajdonképpen egy monstre, pulzáló Dj pult, a Soundon látható először a világon. A vizuál koncepcióját a nemzetközi élvonalban jegyzett, egyébként magyar Kiégő Izzók dolgozta ki és kivitelezi.

A VOLT Fesztivál látogatóihoz hasonlóan a Heineken Balaton Soundra érkezők is egy hatalmas magenta csúszdán keresztül juthatnak be a fesztiválra, ha úgy tartja kedvük. A Telekom 8 méter magas csúszdája a 4G/LTE mobilinternet nyújtotta gyorsaságot és élményt szimbolizálja. A fesztiválozók a Telekom Teraszon ki is próbálhatják a T-Mobile 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását.

A Soundon, hasonlóan a Sziget Szervezőiroda többi fesztiváljaihoz, már tavaly bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert, azaz a kártyás fizetést. A korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén a Sound is egy nagyobb lépést tesz ezen a téren: immár itt is MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával is lehet fizetni.

Címkék: 6. Heineken Balaton Sound, világsztárok, fellépők, fesztivál, Zamárdi, kis szines