Sokan feliratkoztak a halat fogók listájára, sőt volt aki több szép pontyot terelt szákba rövid időn belül.

Még most sem jelenthető ki egyértelműen, hogy kisebb vízmélység, vagy a mélyebb részek a jobbak. A tó összeszűkülő felső részén akár 70 cm-es vízből is szép pontyokat húznak, míg a gátnál a mélyebb részeken is beindult egy-két csapatnál.

Sokszor egyszerű feladat nagy mennyiséget rövid időn belül megfogni, de még egy ekkora víznek is hatalmas nyomás lehet a 69 csapat több mint 250 felcsalizott horga, a rengeteg etetésről, bójáról már nem is beszélve. A gáti szakaszhoz közel a Carp Friend Baits 2. csapata még tartja magát a felsőházban, viszont mellettük a Carp “R” Us-Solar Team is beerősített, nem is akárhogyan. Több ponty között egy 12,9 kg-os pikkelyes példányt is megszákoltak, mely eddig a verseny legnagyobb kifogott pontya. Ez számukra jelenleg a dobogó harmadik fokát jelenti.


Deseda bojlis kupa 4. napDeseda bojlis kupa 4. napDeseda bojlis kupa 4. napDeseda bojlis kupa 4. napDeseda bojlis kupa 4. napDeseda bojlis kupa 4. nap
Deseda bojlis kupa 4. nap
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagy kérdés, hogy az amurok vagy a pontyok döntik majd el a verseny végkimenetelét, ugyanis rendkívül kiszámíthatatlan, hogy mikor-melyik csapathoz áll be egy-egy  nagyobb raj, akár a növényevőkből, vagy akár a bajszosokból.  A Keen Carp Team-nél volt az első olyan eset, amikor egyértelműen látható volt, hogy egy amurcsapat tartózkodik az etetésen.

Egy kereken 15 kg-os amur után, nagyjából 10 perc alatt ismét két 10 felettit fogtak. Ez a gyors hármas nekik a dobogó második fokát jelenti, alig 2 kg-mal lemaradva a Justice for Carps Team-től. Igaz, hogy ők is három szép, igaz kisebb amurral erősítették vezető pozíciójukat. A kérdés az, hogy ez meddig lesz elég, hiszen egyértelműen látható, hogy a halak táplálkozási intenzitása folyamatosan nő. Várhatóan az elkövetkező napokban egyre több és egyre nagyobb példányok kerülnek majd szákba.

(deseda.hu)

Címkék: Iperial Baits, horgászverseny, amur, kupa, Deseda, kis szines