Az V. Imperial Baits-Deseda Kupa első éjszakáján 21 csapat versengett. A délelőtti órákig ugyanis ennyi páros iratkozhatott fel a halat fogók listájára. A tipikus Desedai nyurgapontyok mellett szép növényevők is szákba kerültek, sőt az eddigi legnagyobb példány is egy gyönyörű amur. A 14,2 kg-os torpedót a Justice for Carp Team terelte szákba, de a Keen Carp Teamnél és több msá csapatnál is bejelentkeztek az “ezüstnyilak”. Volt aki bojlival, illetve pellettel, volt aki tigrismogyoróval terelte szákba őket. Mellettük persze több ponty is ideiglenesen szákba került, szinte minden szektorban volt értékelhető fogás.

Több 10 kg feletti pontyot mérlegeltek a szektorosok, de több csapat észrevétele, hogy a víz felső vízrétege hidegebb, azaz jóval oxigéndúsabb, mint a fenéken. Talán ezért nem rohamozták még meg a horog mellett felkínált csalikat. Számos pontyugrást látni sötétedésben és napközben is a vízfelszínen.

Sokan használnak etetőhajót is, annak reményében, hogy nem zavarva a vizet, talán előbb kapásra bírják majd annak lakóit, de persze csónakkal, hagyományos behúzással illetve dobással is próbálják a csapatok csalogatni az értékelhető, azaz 5 kg feletti pontyokat és amurokat. Minden egyes ilyen példány a szomszéd csapat jelenlétében kerül mérlegelésre, sőt egy jelenlévő ember aláírása hitelesíti a fogás pontos súlyát.

Hétfőn már megfogták a verseny első halát, most pedig vezeti a versenyt a Carp Friend Baits 2. csapata. Számukra is bíztató lehet, hogy az első “fecske” után két szép példány megfogásával már három desedai ponttyal büszkélkedhetnek. Nyilván még nagyon a verseny elején vagyunk, a csapatoknak még nem kristályosodott ki az, hogy mire számíthatnak az elkövetkező napokban. Izgalmakban biztosan nem lesz hiány, ha az időjárás is kedvezően alakul.

Messzemenő következtetéseket tehát még nem tudunk levonni, mindenesetre az bizonyos, hogy a különböző etetési stratégiákkal horgászók is egy-egy szép példányt már megszákoltak. A jelen pillanatban is lengedező szélben kellemes a levegő, de a holnapi naptól erőteljes felmelegedés kezdődik, ami nagy valószínűséggel a halak aktivitásában is megmutatkozik majd. Az esti mérlegelést követően ismét jelentkezünk az aktuális, friss információkkal.

 


DesedaDesedaDesedaDesedaDesedaDesedaDesedaDesedaDeseda
Deseda
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

(Fényképezte: Csákány Attila, Gergely Roland)

Címkék: hal, peca, horgász, bojli, deseda, verseny, kis szines