A június elsején megtartott versenyt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg. Határainkon túlról, Szlovákiából és Lengyelországból jöttek versenyzők. Négy versenyszámban kellett megmutatni tudásukat a próbára jelentkezőknek.

kötél

Az elsőben nyolcvan méter tömlőt kellett tizenhat kilós légzőkészülékkel időre kihúzni a földön, majd szintén időre kellett összetekerni a B tömlőt.

 

kötél

 

A második versenyszámban kalapácsdobozban egy tízkilós kalapáccsal kellett meghatározott időn belül minél több ütést mérni a doboz aljára és tetejére. Ezután egy hetvenöt kilós babával futottak száz métert időre, majd egy két és fél méteres palánkon kellett átjutni. A harmadik versenyszámban tíz méter magas toronyra kellett különböző szakfelszereléseket feljuttatni légzőkészülékben. A negyedik versenyszám lépcsőfutás volt kilenc emeletnyi magasságba, szintén légzőkészülékkel.

kötél

kötél

 

S akárcsak tavaly az Önkéntes Tűzoltók kategóriájában sikerült egyéniben a dobogó legfelső és a harmadik fokát kisajátítani a "KÖTÉL" Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és életmentő Egyesületnek. Az egyéniben elért eredménynek köszönhetően csapatban viszont a dobogó legfelső fokára sikerült felkapaszkodni.

 

 

Bodó

Fotók: Kötél Életmentők Kaposvár


Az egyesületet ifj. Bodó László, Mórocza Árpád és Veres Soma képviselte a viadalon.

Címkék: legerősebb, Bodó, Kötél, egyesület, tűzoltó, kis szines