Lajkó Félix és zenekara Kaposváron

Időpont: 2012. május 18. 19.00 óra
Helyszín: Szivárvány Kultúrpalota

Kapunyitás: 18.30 óra

Lajkó Félix-hegedű
Brasnyó Antal-brácsa
Kurina Ferenc-bőgő
Kurina Michael-cimbalom

A Babel Sound világzenei sorozat nyitó koncertje!

„ A zeném alapját a hangszerem érzékenysége és sokszínűsége adja. Nem játszom semmilyen új stílusú muzsikát, csak járom a magam útját, improvizálok és zenét komponálok. Nem teszek különbséget zenei stílusok és irányzatok között; játszok népzenét, klasszikus muzsikát, rockot, bluest, jazzt és improvízatív dallamokat.”

Lajkó Félix koncert


Lajkó Félix sok neves együttessel és egyéniséggel dolgozott. Tagja volt Szabados György együttesének a Makúznak és Boris Kovač zenekarának, a Ritual Nova-nak. Számos alkalommal fellépett a világhírű japán bhutó táncossal, Min Tanaka-val, a francia Noir Désir zenekarral. Több koncertet adott Alexander Balanescu-val, Boban Markovič rézfúvós roma zenekarával.  Számos nagyjátékfilmben szerepelt és róla forgatta Jancsó Miklós a „Játssz Félix, játssz!” című kisfilmjét. Írt zenét a Velencei Biennálé „Új Atlantisz felé” című projektjéhez 2000-ben. Főszerepet játszott Mundruczó Kornél „Delta” című filmjében, amelynek zenéjét is ő szerezte és játssza. 2008-ban a Magyar Filmszemlén a legjobb filmzene kategóriacímet nyerte.

Hegedűjátékával elbűvölte Tokió, Amsterdam, Berlin, Pozsony, Prága, Budapest, Brassó, Belgrád, Szarajevó, Ljubljana, Frankfurt, Lyon, Bordeaux, Velence, Verona, Edinburgh, London, Tallinn, Bécs, New York zeneértő közönségét. Visszatérő vendége a párizsi Théâtre de la Ville színpadának, 2001-ben vendége volt zenekarával Pina Bausch wuppertali fesztiváljának és Ő nyitotta meg 2000-ben a monacói Grimaldi Fórum kulturális és konferencia központot. 2001-ben, a franciaországi Magyar Év egyedüli fellépőjeként játszott az Avignoni Színházi Fesztivál keretén belül a Pápai Palota udvarán. Azóta különféle formációkban járja a világot és bűvöli el hegedű- és citerajátékával a nagyérdeműt. 2006 óta Brasnyó Antal brácsás kíséri ezen az úton.

Alkotói munkásságát 1993-ban a Dresch Quartett-el közösen a Magyar Rádió Emerton Díjával tüntették ki először. 1999-ben megkapta a Magyar Művészetért díjat. 2000-ben „Szabadkáért” díjat kapott. 2005-ben a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjével tüntették ki.

Jegyár: 3500Ft
Jegyek elővételben kaphatók május 3-tól a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában H-P 12.00 és 17.00 óra között, valamint a Tourinform Irodában!

A helyesen válaszolók között 5 db egyszemélyes belépőjegyet sorsolunk ki!

1. kérdés: Milyen címet nyert el Lajkó Félix 2008-ban a Magyar Filmszemlén?

Nyertesek: Polai György

Terlakyné Balla Éva

2. kérdés: Hol rendezik a koncertet?

Nyertesek: Csonka Máté

Zsom Nóra

Stier Márton



A játék lezárult! Köszönjük a sok helyes megfejtést, a nyerteseknek pedig gratulálunk!

A nyerteseket e-mailben értesítjük, hol és hogyan vehetik át jegyüket!

Címkék: belépőjegy, Lajkó Félix, Szivárvány Kultúrpalota, koncert, játék, kis szines