A hétfőn kifogott 68 kilogramm súlyú, és 184 centiméter hosszú harcsa az idei legnagyobb példány, szemben a tavalyi 90 kiló feletti rekorderrel.

Harcsa


Május elsejére virradóan pedig egy másik horgászcsapat is örülhetett a szerencsés kapásnak. A csapatban horgászó Balaskó Péter és Banelli Gergő hétfőn este már éppen a lefekvéshez készülődött, mikor meghallották a kapásjelzőt. A fiatal bojlihorgászok nem sokkal éjfél után fogták ki 18 kilogramm és 32 dekagramm súlyú tükörpontyot. A hal nem csak tömegre, hanem méretre is jelentős: 83 cm hosszú és 88 cm kerületű. Ebben az évben ez a legnagyobb ponty amit a horogra akadt. A tavalyi rekorder hal súlya 19,9 kg.

A büszke páros elmondta: gyerekkoruk óta a horgászás a hobbijuk, amikor csak tehetik a tó mellett pecáznak, de heti egyszer biztosan a parton töltik az éjszakát. Rendszeresen részt vesznek pergető versenyeken is, ahol saját készítésű bojlival csalogatják horogra a halakat. A mostani pontyot is egy ilyennel fogták ki. A trófeát a horgászok természetesen nem tartották meg, hanem a fotózást követően visszaengedték a tóba.

Nézze meg erről készült videónkat:

 

 

Címkék: kifog, bojli, harcsa, rekord, horgász, ponty, deseda, kis szines