Itt meg is lehetett kóstolni a húsvéti finomságokat. Idén kilónként 1600 és 2000 forint között áron lehet kapni a hagyományos füstölt sonkákat.

Nagy volt a tömeg szombaton a Kaposvári Nagypiacon. Húsvéti sonka és tojásfesztivált rendeztek.
A Kaposvári Nagypiac vezetősége elhatározta, hogy negyedévenként, mindig az aktualitásnak megfelelően hagyományteremtő szándékkal csinál egy-egy fesztivált. Jelen pillanatban az aktualizás, hogy jövő héten lesz a kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvét - a Kaposvári Nagypiac ügyvezető igazgatója, Bozzay György.


A legtöbb standon kóstolni is lehetett. Az árusok tapasztalatai szerint egyre többen keresik a hagyomásos érlelésű sonkákat.


A sonkát idén 1600 és 2000 forintos kilónkénti áron lehet kapni. A gyorsérlelésűt akár fele ennyiért is a nagyáruházakban. De sokan ezen inkább nem spórólnak.   Makoni Juhász Erzsébet azt mondja: korábban a gyorsérlelésű választották, mostanában  néhány éve gondolják azt, hogy inkább a hagyományos füstölésű módban bíznak. A nehéz pénzügyi helyzetet azért megérezni a forgalmon.
Vető Ferenc eladó azt mondja: elsőorban a darabolt sonkát keresik, nagyon kevesen keresik az egész sonkát, mindenki  próbál a pénztárcáéához mérten vásárolni.


Tojásból is sokan bevásároltak. Hímes tojásból is bőséges volt a kínálat.


Aki nem venni akarta a hímes tojást, az el is készíthette. Amíg a szülők vásároltak, a gyerekek gicázhattak vagy akár kosarat is fonhattak. A nyúl és a fekete bárány sem hiányozhatott az állatsimogatóból.

Címkék: sonka, naqgypiac, húsvér, vett, hagyományos, vásárló, kis szines