Nem volt könnyű téma. Az időjárás többször is megtréfálta a fotósokat februárban, de mindezek ellenére azért volt lehetőség jeges fotókat készíteni - mondják a szervezők.

jeges foto

/A győztes fotó: Schmall Rafael képe/

Schmall Rafael a Kapospontnak elmondta: a képen egy hópehely makró látható, a kép -12°C-ban készült. A fénykép objektívét fordítva használtam. A lencsék fordított állása egy makro-objektívet eredményezett. A napfény balról kb 45°-ban éri a pelyhet. A kaposfői viharvadász hozzátette: enyhén meg van olvadva, de annál látványosabb. A fotót Kaposfőn készítette.

Olvassa el korábbi cikkeinket Schmall Rafaelről!

További jeges fotók:

jeges fotó

/Fotó: Simon Róbert/

Simon Róbert gondolatai fotójáról és még valami másról is: “A friss tavaszi illat zamatának nem nagyon akaróztam épp eme napon ellenállni. Ezért nem maradt más választásom, mint jelen életem legkedvesebb ékkövének visszautasíthatatlan ajánlatot téve felkerekedtünk és nyakunk köré csavartuk az aszfaltsálat és meg sem álltunk Bakonybélig, ahol azonnal elragadott minket a kattogtatási vágy… Amint álltam ott a tó partján és megláttam ezt a követ, az emberi lét jutott eszembe. Mert csak egy pillanat vagyunk a világban, épp úgy, mint ahogy annak a kő életének is csak egy pillanat amíg a jégbe fagyva fekszik a tó vízének tetején… aztán jön a napsugár a jég elolvad és a kő, mintha soha ott sem lett volna lesüllyed a mélybe és talán örökre eltűnik minden szempár elől. Ezért lehet, hogy épp azért imádkozik, hogy ne kelljen fel soha több a nap, mert különben senki sem fog rá felfigyelni és senkinek nem fog tudni örömöt okozni… mint mi emberek, imádkozunk, hogy soha ne jöjjön olyan, hogy eltűnjünk a szemek elől, hogy ne merüljünk feledésbe…”

jeges foto

/Fotó: Horváth András/

Horváth András fotója: “A kép Bélapátfalván készült, a monostor kertjében, a megfagyott talajon.”

Tekintse meg Schmall Rafael további képeit:

 


Hópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen láttákHópehely, ahogy még kevesen látták
Hópehely, ahogy még kevesen látták
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Címkék: . hópehely, Rafael, Schmall, Kapospont, , kis szines