Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye szerint  a Dunától nyugatra jelentős, keletre kisebb vízszintemelkedés várható. A főigazgatóság felkészült a belvíz kezelésére – fogalmaztak.

A napokban érezhető felmelegedés miatt a Balaton jege és a Velencei-tó is olvadásnak indult, mivel már mindkettő elérte a két Celsius-fokot ezért a hétvége óta nem szabad rámenni. A Dunán is befejezték a munkát a jégtörő hajók, Budapestnél nullafokos a folyó.

A héten átmenetileg enyhül az időjárás, jelentős csapadék nem várható, a pénteki csúcshőmérséklet akár a 17 Celsius-fokot is elérheti – közölte lapunkkal Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Ma derült, túlnyomóan napos, száraz idő várható a szél is gyenge marad, a hőmérséklet nőni fog, napközben 4 és 6 fok között alakul. Éjszaka viszont még fagypont alatti –12 és –4 fokra számíthatunk. A reggelek még fagyosnak bizonyulnak majd, de a hét vége felé mérséklődik a hideg. A melegedés holnap is jellemző lesz, a nappali pluszok tovább emelkednek, egy-két fokkal. A hétvégén szombaton várható helyenként eső, de a kellemes idő megmarad, vasárnap viszont pár fokkal csökken a nappali hőmérséklet. A jövő héten újra lehűlésre számíthatunk, a meteorológus szerint, 1 és 8 Celsius-fok várható.

Forrás: magyarhirlap.hu

Címkék: Balatonon, olvadás, belvíz, erős, kis szines