A fesztivált hatodik éve rendezik, az idei, balatoni debütálás alkalmával összesen 160 zenekar fordul meg a rendezvény színpadain, köztük a hazai rock- és alternatív könnyűzenei élet legjelesebb képviselői. A négynapos fesztivált Pünkösd hétvégéjén, május 24 – 27-ig tartják a szántódpusztai turisztikai központban.

-Nagy öröm és lehetőség turisztikai régiónknak, hogy az ország egyik legnagyobb, magyar zenekarokat felvonultató fesztiváljának adhatunk helyet – mondta Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke, akinek egy megkeresés alapján jutott tudomására, hogy a Pannónia Fesztivál szervezői nagyobb helyszínt keresnek a korábban Várpalotán rendezett fesztiválnak. – A feltételeknek Balatonföldvárhoz legközelebb a városunkkal szomszédos Szántódpuszta felelt meg, ahol rendelkezésre áll a szükséges 40 hektáros terület – részletezte az alelnök. Kiemelte: a szántódi helyszín fekvése ideális, a könnyű megközelíthetőségen túl további szempontok is szóltak mellette.

Mindezek alapján az idei Pannónia Fesztivál (PaFe) jelentősen bővül a korábbiakhoz képest, hiszen az új helyszín eddig meg nem valósított ötletek kivitelezésére is lehetőséget teremt. A PaFe költözésének másik nagy előnye a szervezők szerint, hogy a rendezvény több szolgáltatási és szórakozási egységgel gazdagodhat. Az összesen immár 104 szálláshelyet és szolgáltatót számláló Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület bízik abban, hogy az országos hírű rendezvény a vendégéjszakák alakulására is kedvező hatással lesz. Az ideérkezők megismerhetik a régió természeti és kulturális adottságait és később is elégedetten térnek majd vissza. Az egyesület tagjai kiemelten készülnek a program vendégeinek fogadására és kiszolgálására.

Címkék: pafe, déli part, pannónia, fesztivál, balaton, kis szines