23.00

Rendületlenül havazik Somogyban. Dunántúlról több helyen jelentettek hófúvást is. Balatonfenyvesen 50 km/h-s volt a legerősebb széllökés amit mértek. Erős hófúvás miatt keddre Somogyra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben a megye egész területére. A figyelmeztetés egész napra szól, míg a riasztás 1-3 órára.

A havazás Kaposvárt sem kíméli:

havazás

Havazás

18.50

Koccanások, csúszkálások Somogy útjain. Az autósok küzdöttek a folyamatos hóeséssel, de azok sem jártak jobban, akik buszra ültek. Kaposváron az összes hóláncot felvásárolták, van, ahol még a 20-30 ezres láncok is elfogytak, és csak szerdán érkezik újabb szállítmány. Az előrejelzések szerint szükség is lesz rá, az idő ugyanis egyelőre nem enyhül.

Nézze meg videónkat:

 

 

18.20

A KVG. Zrt gépei és szakemberei egész nap folyamatosan dolgoztak. Kaposváron jelenleg minden út járható és megközelíthető. A tömegközlekedési útvonalakat és a kritikus helyeket naponta többször is végig járják. Éjjel- nappal takarítják az utakat, végzik a síkosságmentesítést.

A helyi tömegközlekedésben nem okoz fennakadást a havazás, jelenleg minden vonalon közlekednek a járatok 5-10 perces késéssel. Az autóbusz felszállóhelyeket folyamatosan tisztítják és síkosságmentesítik.

18.00

Kaposváron és Nagyatádon az elmúlt órákban lecsökkent a havazás intenzitása. Délután 3 óra óta Szántódon 1 cm, Marcaliban pedig 3 cm friss hó hullott. Az jelenleg 24 db munkagép tisztítja. Marcali és Szőcsény között jelentettek síkos utat, jelenleg is zajlik a sózása és csúszásmentesítése.

Szőcsény előtt leszakadt egy kamion hólánca és a két kerék közé szorult, a jármű eközben keresztbefordult az úton. A marcali tűzoltők sikeresen kimentették a tehergépkocsit, és helyreállították a közlekedést.

Balatonújlak és Somogyzsitva területén árokba csúszott autókhoz vonultak a tűzoltók, Kadarkúton pedig egy, az úton keresztbefordult járművön segítettek a lánglovagok - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelemtől.

17.30

A Kaposvári Tömegközlekedéstől megtudtuk, ugyan nem akadálytalanul, de minden járatuk közlekedik. A menetrendhez képest 5-10 perces késésekre lehet számítani.

16.30

A Kormányhivatal tájékoztatása szerint a kedd reggeli munkába indulás érdekében a közlekedés biztonságát rendőri intézkedések és a közútkezelő 98 gépe biztosítja. Ezek folyamatos készenlétben vannak és a hóhelyzet függvényében átcsoportosíthatók. A rendkívüli hóhelyzetben az esetlegesen szükségessé váló kamionforgalom korlátozás esetére 23 várakozóhelyet jelöltek ki.

16.00

Somogyban rendületlenül havazik tovább, egyes területeken a széllökések elérik a viharos fokozatot. A Kapos Volán Zrt. tájékoztatása szerint a járatokban késésekre lehet számítani. A kisebb távolságokra induló járatok 5-10 percet, a messzebre indulók pedig 20-25 percet is késhetnek. A legkritikusabb a Kaposvár-Pécs vonal, itt várható a legnagyobb mértékű késés a közlekedésben. Jelenleg a késések ellenére minden járat közlekedik.

15.00

Folyamatosan havazik a megyében. Az elmúlt 3 órában Kaposváron 1 cm, Szántódon 2 cm, Marcaliban pedig 3 cm hó esett. 32 munkagép takarítja az utakon. jelenleg minden közút járható, nincs elakadás. A hőmérséklet továbbra sem enyhült, az ország túlnyomó részén jelenleg is -10 fokot mutatnak a hőmérők. A Somogy Megyei Katasztrófavédelemtől megtudtuk: a hó miatt több helyen vonultak elakadt autók megsegítésére, de komolyabb baleset eddig szerencsére nem történt. A többi között kaposváron egy kamion megcsúszott és keresztbe fordult az úton, Somogytarnócán pedig egy zöldségesautó csúszott az árokba. Marcalinál pedig több sofőrnek is segített a tűzoltók.

14.00

Délen már mindenütt 20 centinél vastagabb a hóréteg, a Dunántúl egyes területein pedig az élénk, időnként erős szél hófúvásokat okozhat és kisebb hóbuckákat építhet. Az időjárásra való tekintettel, Baranya megyében február 7-8-án rendkívüli szünetet tartanak valamennyi közoktatási intézményben.

12.00

A legfrissebb jelentések szerint Kaposváron eddig 2 centiméter, Szántódon és Marcaliban pedig 1-1 centiméter hó hullott reggel óta. Jelenleg minden út járható. 22 munkagép dolgozik az utak takarításán.

10.00

Marcali kivételével egész Somogyban intenzíven havazik. A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak az utakon.

9.30

Újra havazik egész dél-dunántúlon. A nap folyamán akár 10-15 cm hó is hullhat. Hétfőn reggel a hideg miatt néhány autóbusz üzemképtelenné vált, ezért nem tudott elindulni. A problémát azóta elhárították a Volán munkatársai, a közlekedés azóta zavartalanul folytatódik. Az időjárásra való tekintettel megerősített szolgálattal dolgozik a közlekedési társaság.

8.00

A reggeli órákban enyhe hószálingózás kezdődött Kaposvár és Nagyatád területén. A Közút tájékoztatása szerint jelenleg 3 munkagépük dolgozik Kaposváron a hidakon és felüljárókon.

Továbbra is várjuk fotóikat Somogyból. Írjanak nekünk ha valami érdekeset látnak, vagy csak egyszerűen küldjenek képet a hóhelyzetről! Info.kapospont(kukac)gmail.com!

20.00

A hétfő déli, délutáni óráktól Zala, Somogy északnyugati részén, ill. Vas és Gy.M.S. megyében viharossá fokozódik északi szél (60-80 km/h), amely várhatóan a késő esti órákhoz közeledve egyre erősödő hófúvást okozhat.

Somogyban hétfő délutántól 10 centiméteres hóra lehet számítani. A hőmérséklet -15 fok alá is csökkenhet.

idő


Forrás: met.hu

Kedden borult időre számíthatunk, szinte országos havazással. ÉK-en délutántól megkezdődik a felhőzet csökkenése. Az északi szél továbbra is viharos lesz, így a déli, délnyugati tájakon további hófúvásokra készüljünk! Ismét igen nehéz lesz közlekedni, aki teheti, maradjon otthon! Néhány fokot enyhül a zord hideg, de még így is fagyos napunk lesz.

Szerdán délen eleinte még havazhat, majd mindenütt csökken a felhőzet. A folytatás rendkívüli hideget (-25, -20 fokos minimumok) és fagyos nappalokat ígér.

Koccanások, csúszkálások Somogy útjain. Az autósok küzdöttek a folyamatos hóeséssel, de azok sem jártak jobban, akik buszra ültek. Kaposváron az összes hóláncot felvásárolták, van, ahol még a 20-30 ezres láncok is elfogytak, és csak szerdán érkezik újabb szállítmány. Az előrejelzések szerint szükség is lesz rá, az idő ugyanis egyelőre nem enyhül.

Címkék: jön, hóátfúvás, hétfő, újabb, , Somogy, kis szines