A Kaposi Mór Oktató Kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztály bejáratánál évtizedek óta inkubátor működik, ahol azok a szülök hagyhatják csecsemőjüket, akik nem tudnak gondoskodni rőluk. Eddig mindössze egy babát helyeztek ide.

Csütörtökön 20.45 perckor az Osztályon szolgálatban lévő nővérnek jelezték, hogy a bejárat mögötti lépcsőn egy kosárban egy újszülött van elhelyezve.

Az Újszülött Osztály ügyeletes orvosa megvizsgálta a magára hagyott 2340 gramm súlyú csecsemőt, aki egészséges volt. Ezután gondoskodtak a megfelelő elhelyezéséről és ellátásáról. Állapota jelenleg is kielégítő.

Az Intézet szociális munkatársa felvette a kapcsolatot a Somogy Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalával a gyermek további elhelyezése érdekében.

A híresztelések szerint a Kaposvári Tamás nevet kapta volna a magára hagyott csecsemő. Ezt az információt viszont a Somogy Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal vezetője, Vörös Gyula cáfolta. A KaposPontnak elmondta: nem kaphat olyan nevet a gyermek, amely arra utal, hogy megváltak tőle a szülei.

Nézze meg a Somogy Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal vezetőjével, Vörös Gyulával és a Kaposvári Rendőrkapitányság szóvívő, Koncz Katalinnal készült interjúnkat:

 

Címkék: talált, inkubátor, csecsemő, helyi, gyermek, kaposvár, kis szines