Könnyekig meghatódott mindenki a zalegerszegi kórház gyermekosztályának egyik kórtermében. Egy karácsonyi pillanat ismétlődött meg. A hónapokig éber kómában fekvő Márk  a világháló segítségével "találkozhatott" távolban lévő édesapjával és testvéreivel. A kaposvári Kötél Életmentők és egy erdélyi mentőszervezet skype-on rögtönzött kapcsolatot a családdal. 40 percig felhőtlen volt a család kapcsolata.

Kele Márk kötél


Mint arról korábban beszámoltunk, a két év 10 hónapos erdélyi kisfiút, Kele Márkot, szeptemberben egy ló fejbe rúgta, melynek következtében versenyfutás indult az élete megmentéséért. A Kötél Életmentők szállította a zalaegerszegi kórházba.

kicsi Márk


A gyógykezelés drága. Ezért a kaposvári egyesület tagjai úgy döntöttek, a cipősdoboz akció mintájára meghirdetik a "szívjunk együtt" akciót. A kezdeményezéssel arra ösztönözték az embereket, hogy lehetőségükhöz mérten, legalább egy csomag cigaretta árát felajánlják a gyermek felépülésének érdekében. A karácsonyi 200 ezer forinthoz most újabb 200 ezer forintot gyűjtöttek. Ezt adták át újévkor az édesanyának. Ezzel január végéig biztosítva van a gyermek kezelése.

kicsi Márk


Márk állapota sokat javult.

kicsi Márk

- Karácsonykor már rám mosolygott, most pedig puszit kaptam tőle - mondta a Kapospontnak elérzékenyülve a Kötél Életmentők Egyesület elnöke. Bodó László azt mondja: ennél szebb karácsonyi és újévi ajándékot nem is kaphatott volna.

Nézze meg korábbi videónkat!

 

 

Nézze meg korábbi anyagainkat a témában!

Címkék: gyógykezelés, fej, Márk, Kötél, , kórház, kis szines