Az előkészületek már jó ideje folytak, hiszen egy ekkora méretű óriás szaloncukor előállítása nemcsak az érdeklődők, de maguk a kivitelezők számára is újdonság volt. A Magyar Rekordok által hitelesített mega szaloncukor tehát összesen 209 kilogramm, ami jóval meghaladja az eredeti elképzeléseket.

szaloncukor

Fotó forrás: REINAS

„Nagy kihívás volt ez mindannyiunk számára, hiszen először is azt sem tudtuk, miként fog viselkedni maga a marcipán massza, és az őt körülvevő csokoládéborítás. Mindent az eredeti előállítási mód szerint kellett elkészítenünk és összeállítanunk, hiszen csak így lehet hiteles a rekord. Vagyis ugyanolyan alapanyagokból, ugyanolyan módon kellett elkészülnie, ugyanazzal az íz világgal. Ma már büszkén mondhatom, hogy ez sikerült ” – mondta Sánta Sándor, a Bonbonetti vezérigazgatója.

szaloncukor

Fotó forrás: REINASFotó forrás: REINAS

Az óriás szaloncukor elkészítésének célja nem csak önmagában a rekord felállítása volt, hanem, hogy felhívja a figyelmet a különleges hungaricum sajátosságaira. „A Bonbonetti Csoport, hazánk legjelentősebb kapacitásokkal bíró csokoládégyára a világ legnagyobb szaloncukrát gyártotta le, s ezzel hívja fel a figyelmet a valódi csokoládé és a magas tápértékű anyagok, azaz a minőség fontosságára a szaloncukrok esetében is. Az óriás szaloncukor tömege több mint kétszáz kilogramm, melyből 20 ezer szaloncukor szem is kitelne, míg hossza 3 méter, s így egy 60 méter magas karácsonyfa ékes dísze lehetne” – tette hozzá Sánta Sándor.

szaloncukor

Fotó forrás: REINAS

A karácsonyi forgatagban és az elállítás körüli aggodalmak közepette sem feledkeztek meg arról a készítők, hogy az elkészült óriás szaloncukrot jótékony célra ajánlják fel. A szerencsés gyermeksereg, ahova ez a hatalma édesség kerül, a Béke Gyermekotthon, ahol csaknem száz bentlakó várja, hogy a Bonbonetti Jézuskája elhozza nekik az egyedülálló és különleges édességet.

szaloncukor

Fotó forrás: REINASFotó forrás: REINAS

Címkék: édesség, marcipán, guiness, szaloncukor, rekord, kis szines