A Somogyvári Szeretet Karácsonya december 20-29 között kerül megrendezésre. Az ünnepségen 90 fő vehet részt, 50 gyerek az öreglaki társintézményből, további 20 gyerek illetve 20 felnőtt Somogy megye legrászorultabb közösségeiből (állami gondozottak, telepiek és idős szegény, magányos, sorsukra hagyott személyek). Számukra kívánna erőt adni a közös karácsonyfadíszítés, az ősfákkal övezett Széchenyi Kastélyban.

A Rendezvény célja, hogy a gyerekek és az idősek újra hasznosnak érezhessék magukat egy szeretetteljes közösségben, és együtt éljék át a karácsony igazi lényegét, a szeretetet, és az egymásra figyelést. Alkalmat ad arra, hogy az idősek  átadják a tapasztalatot a fiatalabb generációnak.

Az egy hetes bentlakásos ünnepen a résztvevők egymással ismerkedhetnek, kirándulások alkalmával megtekinthetik Somogy szépségeit, ellátogathatnak Budapestre, filmet nézhetnek, fát díszíthetnek, sportprogramokon vehetnek részt, ajándékot készíthetnek és adhatnak egymásnak, valamint disznóvágáson vehetnek részt. A rendezvényen vendégül látják a helyi egyházközség tagjait.

Több közéleti ember személy, politikus és művész - jelezte, hogy szívesen részt vennének a Somogyvári fa díszítésen, együtt ünnepelnének a résztvevőkkel. A különleges kezdeményezésről rövid film is készül. Az eseményről a többi között a Kapos TV is tudósít.

Mivel a kezdeményezés közadakozásból jön létre, a szervezők az emberek támogatását kérik.

A felajánlásokat a rendezvény együttműködő partnere a "Közép-budai ÖPVE" fogadja a 17000019-12126747 számlaszámon. Közlemény rovatban kérik megjegyezni: Somogyvári Szeretet Karácsony


Címkék: díszítés, somogyvár, idősek, karácsonyfa, karácsony, kis szines