Az ünnepi hetek eseményei vasárnap kezdődnek.

- November 27-én, advent első vasárnapján ismét ünnepi fénybe öltözik Kaposvár belvárosa. Este 5 órakor a közös gyertyagyújtás előtt a Kodály iskola diákjai adnak műsort a Kossuth téren - mondta el az adventi programokat ismertető sajtótájékoztatón Stickel Péter oktatási igazgató. – A főbb eseményeket az adventi vasárnapokra időzítettük, de hét közben is mindenki talál kedvére valót a program kavalkádban.

November 28-tól kézműves kirakodóvásár lesz a sétálóutcán, de a mesterek az Együd Árpád Kulturális Központba is beköltöznek majd, ahol bemutatókat tartanak. A Kossuth téri Pajtaszínházban kórusok, népdalkörök és művészeti csoportok előadásaival várják az érdeklődőket. Az idei év újdonsága, hogy a főtéren zárt melegedőt is kialakítanak a vendéglátóegység mellett.

Kaposváron lép fel a következő hetekben többek között Takács Nikolas, Kincses Veronika és Miller Zoltán, Szekeres Adrien valamint Rékasi Károly. A városban adventi kisvonat közlekedik december első hetében, az Együd Árpád Kulturális Központban karácsonyi játszóházzal várják a legkisebbeket, de a Kossuth téren is akad látnivaló: Kaposvár 30 ezer égővel feldíszített karácsonyfája és a székesegyház oldalánál Horváth Béres János faragott betlehemi szoborcsoportja.

Karácsony után az óév búcsúztatását is közösen ünneplik a kaposváriak a helyi cégek, vállalkozások adományinak köszönhetően. Fél 11-kor lép színpadra a Hooligans együttes, éjfélkor a Himnusz után Szita Károly, Kaposvár polgármestere mond újévi köszöntőt, a tűzijáték után pedig utcabállal zárul az ünnep.

Címkék: advent, karácsony, ünnep, Szita Károly, kaposvár, kis szines