Ez a hétfői országos katasztrófariasztási gyakorlat első része.

Az igazgatóság állománya 5 óra 25 percre elérte a 100%-ot, ami azt jelenti, hogy minden berendelt személy beérkezett szolgálati helyére.

katasztrófariasztási gyakorlat

(Fotó - Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)


A megyében összesen 287 személyt riasztottak a katasztrófavédelem és a tűzoltóságok állományából, az előírt négy órán belül mindenki beérkezett munkahelyére - tájékoztat a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nézze meg korábbi cikkünket a témában!

A katasztrófariasztási gyakorlat részeként: a Középső Peremvidéken ismeretlen okok miatt lezuhant az Oberon mesterséges hold. Súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, megszűnt az áramellátás és az ivóvíz-szolgáltatás, nincs internet és nincs elegendő midiklorián. A helybéli lakosok tömegesen megindultak a sértetlenül maradt Coruscantba, ahol már az összes kórház megtelt.

Az esemény fizikai jellemzői miatt Magyarországon nincs szükség óvintézkedésekre, ugyanakkor ténylegesen önkéntes véradási akcióra hívják fel a 18 és 60 év közötti lakosokat! Jelentkezni lehet egész nap az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben. Vigye magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és eredeti TAJ kártyáját.

Kérjük, ne telefonáljanak! További információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu honlapokon.

Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az SMS küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét!

A gyakorlat további részeként: Az Oberon mesterséges hold lezuhanását követően Otoh Gunga városok után Coruscant is lakatlanná vált. Az esemény továbbra sem érinti közvetlenül Magyarországot.

A ténylegesen meghirdetett önkéntes véradáson rendkívül nagy számban jelentek meg a segíteni akaró emberek. Ezért mindenkinek megköszönjük a tevékeny részvételét, de jelenleg további véradóra nincs szükség. Kérjük a mai napon többen ne menjenek vért adni. Legközelebb november 27-én, a Véradók Napja alkalmából nyílik lehetőség országszerte az önkéntes véradásra.

Címkék: katasztrófariasztási, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, gyakorlat, országos, tűzoltók, kis szines