Kaposváron a keményebb rock, metálzenét hallgató fiataloknak nincs túl sok választási lehetősége. Kevés az élőzenének otthont adó pubok és koncerthelyiségek száma. Ünnepszámba megy, ha megvalósul egy ilyen stílusú élőzenés fesztivál.

A Perfect Noise nevű koncertsorozat októberi bulija már nem az Angus Music Clubban, hanem a Chili Clubban kapott helyet. A helyszínen kényelmesen elfért az a 300 vendég, aki tiszteletét tette a koncerten. Nem csoda, hogy megtelt a helyiség, hiszen az esemény várható népszerűsége már a koncert Facebook üzenőfalán is látszott.

A felhozatal egyáltalán nem volt egyhangú: Sopronból, Veszprémből, Pécsről, Budapestről jöttek zenélni a zenekarok. A stílusok és hangzások skálája úgy volt kialakítva, hogy mindenki füle jól lakhasson. A keményebb hardcore-tól kezdve a metalon keresztül a bulis punkrockig bármire megmozdulhatott a nép.

Perfect Noise Minifest

A kaposvári Stream kezdése alapozta a hangulatot, a zenekar barátai és kedvelői már rutinosan mozogtak az ismert dallamokra.. A Stream formációja Kaposváron alakult 2006-ban. Számtalan alkalommal zenéltek már „itthon”, most is hozták a megszokott színvonalat. Egy jó hangulatú, zúzós műsort láthattunk tőlük. A hangosítás volt sajnos a fellépés egyetlen gyenge pontja, a zenekar ennek ellenére mindent elkövetett a jó buli érdekében.

Perfect Noise Minifest

Másodikként a budapesti The Last Charge állt színpadra, ők a beatdown hardcore vonalát képviselik. Ennek megfelelően  igencsak súlyos muzsikát húztak el, amire a közönség is megmozdult. A fellépés alatt látszódott a zenekar rutinja, hiszen játszottak már pár nagy névvel együtt. Népszerűségüket mi sem bizonyítja jobban, hogy német  és lengyel lemezkiadóval rendelkezik a zenekar. Az idei évre pedig már szinte lehetetlen velük koncertet szervezni, annyira be van táblázva a formáció.

A modern metál vonalát képviselő soproni Blizard zenekar az előző Perfect Noise fesztiválon már bemutatkozott a kaposvári közönségnek. Láthatóan jól illett a Blizard a többi zenekar közé, és nem törték meg az este lendületét, sőt, egy igen csak élvezhető műsorral szórakoztatták a közönséget.

Perfect Noise Minifest

A Pigs Might Fly az a zenekar, akik minden hétvégén fellépnek valahol. Játszottak a nagyobb hazai fesztiválokon, 2010-ben pedig európai turnén vettek részt. Népszerűségük meglátszott a közönségen is.

A Davey and the Porchmonkies a könnyebben emészthető punk rock vonalat képviselte, az előző zenekarokhoz képest. Az őket követő The Filthers zenekar pedig ezen az estén mutatkozott be először a nagyközönség előtt.

A két szervező, Harsányi Balázs és Czibolya Béla elárulta: a rendezvény népszerűségének, és a folyamatosan bővülő nézőszámnak köszönhetően, a koncertsorozatnak lesz folytatása, és a negyedik Perfect Noise buli is bőven fog érdekességeket tartogatni.

Perfect Noise Minifest

(A fényképeket egyik olvasónk készítette)

Címkék: metal, Perfect Noise, rock, fesztivál, kis szines, kaposvár