A KSH közleménye szerint az ország 11 százaléka vallott az interneten. Legtöbben Budapesten, ahol a kitöltők csaknem 18 százaléka töltötte ki a népszámlálási kérdőívet az interneten. Legkevesebben Nógrád megyében éltek a lehetőséggel. A lakosság 7,3 százaléka szolgáltatta weben keresztül az adatait. Alig marad el ettől a számtól Somogy megye, a kitöltők 7,6 százalékával. A statisztikai hivatal szerint, az adatok a régiók internetes ellátottságát is tükrözik.

Akik nem kaptak kódot az internetes kitöltéshez, elektronikus levél formájában, a kod(kukac)ksh.hu címen, csütörtök 16 óráig igényelhetik a szükséges azonosítókat. A levélnek tartalmaznia kell a pontos lakcímet, megjelölve a települést, valamint a közterületet házszámmal vagy helyrajzi számmal, illetve társasházak esetében emelet és ajtószámot. Meg kell adni egy e-mail címet is, ahova válaszként kiküldi a kódot a KSH.

Az elektronikus igénylés mellett, a 06-80-200-014-es és a 06-80-200-224-es ingyenes zöld számokon is lehet kérvényezni az azonosítókat.

Vasárnap éjfélig van lehetőség az internetes népszámlálás kitöltésére. Ezt követően már csak papíralapú kérdőíveken folytatható a népszámlálás október 31-ig.

Olvassa el régebbi cikkeinket a témában:

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok

Somogyban még kevesen töltötték ki a kérdőívet

Minden második kitöltött népszámlálási adatlap hibás Somogyban

Interneten is megválaszolható a népszámlálási kérdőív

Címkék: kód, kérdőív, népszámlálás, október, internet, kis szines