A marosvásárhelyi a baleset után lemondtak a gyermekről. Három hónapig volt kómában. Az anyuka ekkor hozta a zalegerszegi kórházba, ahol megműtötték. A műtét sikerült. A kisfiúnak azonban folyamatos rehabilitációra van szüksége, aminek a költségét már nem tudta az anyuka vállalni. Sokan segítettek, így egy bodrogi anyuka is.

Lacika

/Fotó: Pezzetta Umberto/


Lacika édesapja már nem él. Édeasanyjának pedig haza kellett utaznia.  Így a családi köteléket nem pótolhatta semmi. 5 hónapot töltött a 7 és fél éves kisfiú kórházban. Ma eljött a nagy nap. Hazamehettek. Egy székelykeresztúri mentő egyesület hozta el az édesanyát Zalaegerszegre. Itt találkoztak a kaposvári Kötél Életmentőkkel.

Lacika

/Fotó: Pezzetta Umberto/

- Ma ünnep van. Nem is tudom megfogalmazni az érzéseimet - mondta telefonon a Kapospont érdeklődésére Lacika édesanyja. Grosu Ibolya azt mondja: havonta egyszer tudott jönni látogatni a kisfiút.
- Akkor is lopva távoztam, kicsit mindig becsapva a gyermekemet. Borzasztó volt. Most is azt kérdezte, ugye anyu most sem megyünk haza? - teszi hozzá Ibolya. Az anyuka szerint hatalmas volt az öröm, mikor megtudta, hogy mégis mennek Csíkszentmiklósra.
A fonyódligeti gyermektáborban előtte azonban még egy kis vendég ebédre voltak hivatalosak, aztán egy időre elbúcsúztak a zalai és somogyi tájtól. Egy mentőápoló kíséretében a Kötél életmentők karavánja Erdélybe indult. A különleges utazásban egy holland házaspár is segített. Ők biztosították az utazási költséget.

Lacika

/Fotó: Pezzetta Umberto/

Nézze meg videónkat is!

 

ű

Nézze meg Lacikáról készült korábbi anyagunkat!

Címkék: édeaspa, Grosu, Lacika, Életmentők, erdély, kötél, kis szines