Puliszka, főzelék, leves, kalács és rétes – egy azonban közös volt bennük a káposzta. Legalábbis, ha Kaposfüreden készült az étel.
Nagy odafigyeléssel készült a menzások káposztás étele. Mellettük pedig egy történelmi orosz recept alapján töltött káposztát, desszertnek töltött tésztát készítettek. Azt mondják: a töltelék a legfontosabb.
A tizedik alkalommal megrendezett káposztás ételek versenyén 12 csapat mérte össze főzőtudását. Az egyik versenyző, Gyerákné Márton Magdolna, a Tüskevári Idősek Klubja indulója káposztás puliszkát készített kapros csirkemellel. Mint elárulta, a kisujjában vannak ezek az ételek, hiszen gyerekkora óta szereti a káposztát.
Nem véletlenül nevezik a kaposfüredieket káposztásoknak. A legenda szerint egy hónapon keresztül csak káposztás étellel etették a helyi plébánost. Aki ezután kiprédikálta a templomban, hogy Káposzta, káposzta jó füredi káposzta, de megunt már téged a mesterúr gyomra - tudtuk meg a szervezőtől, Horváth Gábornétól.
Nézze meg a helyszínen készült videónkat:
Szombaton rendezték Kaposfüreden a Káposztás Ételek Gasztronómia Fesztiválját. A főzőversenyek mellett számos színes program és megannyi színpadi produkció tette hangulatossá a tizedik alkalommal megrendezett eseményt.
Puliszka, főzelék, leves, kalács és rétes – egy azonban közös volt bennük a káposzta. Legalábbis, ha Kaposfüreden készült az étel.
Nagy odafigyeléssel készült a menzások káposztás étele. Mellettük pedig egy történelmi orosz recept alapján töltött káposztát, desszertnek töltött tésztát készítettek. Azt mondják: a töltelék a legfontosabb.
A tizedik alkalommal megrendezett káposztás ételek versenyén 12 csapat mérte össze főzőtudását. Az egyik versenyző, Gyerákné Márton Magdolna, a Tüskevári Idősek Klubja indulója káposztás puliszkát készített kapros csirkemellel. Mint elárulta, a kisujjában vannak ezek az ételek, hiszen gyerekkora óta szereti a káposztát.
Nem véletlenül nevezik a kaposfüredieket káposztásoknak. A legenda szerint egy hónapon keresztül csak káposztás étellel etették a helyi plébánost. Aki ezután kiprédikálta a templomban, hogy Káposzta, káposzta jó füredi káposzta, de megunt már téged a mesterúr gyomra - tudtuk meg a szervezőtől, Horváth Gábornétól.
Címkék: káposzta, gasztronómia, kaposfüred, somogy, fesztivál, kis szines