Puliszka, főzelék, leves, kalács és rétes – egy azonban közös volt bennük a káposzta. Legalábbis, ha Kaposfüreden készült az étel.

Nagy odafigyeléssel készült a menzások káposztás étele. Mellettük pedig egy történelmi orosz recept alapján töltött káposztát, desszertnek töltött tésztát készítettek. Azt mondják: a töltelék a legfontosabb.

Káposzta feszt

A tizedik alkalommal megrendezett káposztás ételek versenyén 12 csapat mérte össze főzőtudását. Az egyik versenyző, Gyerákné Márton Magdolna, a Tüskevári Idősek Klubja  indulója káposztás puliszkát készített kapros csirkemellel. Mint elárulta, a kisujjában vannak ezek az ételek, hiszen gyerekkora óta szereti a káposztát.

Káposzta feszt


Nem véletlenül nevezik a kaposfüredieket káposztásoknak. A legenda szerint egy hónapon keresztül csak káposztás étellel etették a helyi plébánost. Aki ezután kiprédikálta a templomban, hogy Káposzta, káposzta jó füredi káposzta, de megunt már téged a mesterúr gyomra - tudtuk meg a szervezőtől, Horváth Gábornétól.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat:

 

 

 

Szombaton rendezték Kaposfüreden a Káposztás Ételek Gasztronómia Fesztiválját. A főzőversenyek mellett számos színes program és megannyi színpadi produkció tette hangulatossá a tizedik alkalommal megrendezett eseményt.

 

Puliszka, főzelék, leves, kalács és rétes – egy azonban közös volt bennük a káposzta. Legalábbis, ha Kaposfüreden készült az étel.

 

Nagy odafigyeléssel készült a menzások káposztás étele. Mellettük pedig egy történelmi orosz recept alapján töltött káposztát, desszertnek töltött tésztát készítettek. Azt mondják: a töltelék a legfontosabb.

 

A tizedik alkalommal megrendezett káposztás ételek versenyén 12 csapat mérte össze főzőtudását. Az egyik versenyző, Gyerákné Márton Magdolna, a Tüskevári Idősek Klubja indulója káposztás puliszkát készített kapros csirkemellel. Mint elárulta, a kisujjában vannak ezek az ételek, hiszen gyerekkora óta szereti a káposztát.

 

Nem véletlenül nevezik a kaposfüredieket káposztásoknak. A legenda szerint egy hónapon keresztül csak káposztás étellel etették a helyi plébánost. Aki ezután kiprédikálta a templomban, hogy Káposzta, káposzta jó füredi káposzta, de megunt már téged a mesterúr gyomra - tudtuk meg a szervezőtől, Horváth Gábornétól.

Címkék: káposzta, gasztronómia, kaposfüred, somogy, fesztivál, kis szines